Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK kan skriva om sitt klubbrekord från 70-talet nästa vecka – Tapparas mästartränare ger HIFK:s klubbledning beröm: ”Har litat på tränarna”

HIFK firar mål mot Tappara.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

”Förhastade beslut är inte alltid rätt väg”, säger Jussi Tapola och berömmer HIFK. Det formstarka Helsingforslaget kan tangera sitt klubbrekord på onsdag.

HIFK:s usla höstform är som bortblåst. I stället har Helsingforslaget varit hetast i hela hockeyligan senaste månaden.

Och tongångarna på Nordenskiöldsgatan har verkligen justerats. I höstas fick tränaren Ville Peltonen kritik, men nu är läget annorlunda.

Tapparas mästartränare Jussi Tapola valde att fokusera på det efter att HIFK hade besegrat gästerna med 4–1 i Helsingfors i dag.

– Här pågår en process som man ska berömma. Klubbledningen har litat på tränarna. Den vägen har kursen vänt och det visar hur idrotten kan fungera.

– Förhastade beslut är inte alltid rätt väg. Vi har erfarenhet av det i Tammerfors och nu är det säkert samma sak i Helsingfors.

Slog båda topplagen

HIFK är uppe i 15 raka matcher med poäng. Klubbens rekord ligger på 16 raka och den noteringen kan HIFK tangera på onsdag. Det gamla rekordet är från slutet av 1970-talet.

Om det blir nya poäng mot HPK i Tavastehus så kan rekordet skrivas om i Kuopio på fredag.

Alla tiders längsta poängsvit har HPK och den blev 21 matcher lång.

– Jag är väldigt nöjd med vår prestation. Vi var laddade och var pigga direkt. Vi har en vecka bakom oss där vi mätte oss och vi fick med oss bra resultat, säger Peltonen efter segern i en utsåld hemmahall.

Tidigare i veckan besegrade HIFK tabellettan Lukko och i dag var det tvåan Tappara som fick stryk. Roni Hirvonen var vassast för dagen med två mål.

Den starka formen har lyft HIFK i tabellen. Nu är man åtta i serien och jakten på en topp sex-plats fortsätter.

Hockeyligan

HIFK–Tappara 4–1 (2–0, 1–0, 1–1)
Ilves–Jukurit 1–3 (0–0, 1–2, 0–1)
KalPa–JYP 6–3 (2–1, 3–2, 1–0)
Lukko–TPS 6–3 (4–1, 0–0, 2–2)
SaiPa–Pelicans 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)
Ässät–HPK 1–4 (0–2, 1–0, 0–2)
KooKoo–Kärpät 4–2 (2–1, 1–0, 1–1)