Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Stafettkarneval i Toblach – Norges herrlag skyhöga favoriter

Uppdaterad 05.02.2023 13:25.
Herrarnas stafett 4x7,5 km i Toblach (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Finland ställer inte upp med bästa möjliga manskap i dagens världscupstafetter. Det försämrar lagens kapacitet men ger, å andra sidan, en sista chans för de icke-VM-klara åkarna att ge formbesked.

Kl. 14.00 Herrar stafett 4x7,5 km

Finland 1: Markus Vuorela, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki
Finland 2: Niilo Moilanen, Lauri Lepistö, Arsi Ruuskanen, Juuso Haarala
Kommentator: Chriso Vuojärvi

Blickarna riktas mot Markus Vuorela. Vuorela har inte rosat marknaden de senaste två världscupveckosluten. I Les Rousses var han 28:a och 30:e i distansloppen och inte bättre än 49:a på den fria milen i går. Om han inte levererar ett starkt lopp i dag kan han sannolikt glömma VM-stafetten och eventuellt är också hans plats i VM-truppen hotad.

I reserven finns nämligen juniorvärldsmästaren Niko Anttola och den småkrassliga duon Remi Lindholm och Ristomatti Hakola.

Iivo Niskanen och Perttu Hyvärinen har däremot visat att de är i form. Om Vuorela står för en stabil inledning är det inte alls omöjligt att Joni Mäki har ett prima utgångsläge då han åker i väg på ankaretappen. Mäki är garanterat revanschsugen efter sin fadäs i sprintheatet i fredags. Men då det gäller längre distanser är han alltid lite av ett jokerkort.

Finland ställer upp med två lag. I andra laget åker Niilo Moilanen, Lauri Lepistö, Arsi Ruuskanen och Juuso Haarala. Av dessa torde endast Moilanen och Ruuskanen vara aktuella för VM-truppen. Framför allt Ruuskanen skulle gärna få stå för en starkare insats än i går då han placerade sig på 43:e plats.

Kampen om segern går mellan Norge och Norge. Norges herrar krossade allt motstånd under gårdagens tia och man ställer upp med två bushårda lag. Frankrike är lågoddsaren att knipa tredje platsen, medan Finland, Tyskland och Italien utmanar.

Diskussion om artikeln