Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tomas Käyhkö slutade trea i högklassig bowlingtävling: ”Tredjeplatsen i US Open är tuffare än mitt VM-silver 2021”

Tomas Käyhkö.
Bildtext Turneringen var Käyhkös första
Bild: Suomen Keilailuliitto

Tomas Käyhkö slutade trea i US Open, en stor turnering i PBA:s professionella bowlingtour. Han förlorade semifinalen med poängen 215–229 men belönades med 25 000 dollar.

Finalplatsen var inte långt ifrån finländaren, men amerikanska Kyle Troup visade sig vara snäppet vassari semifinalerna i en högkvalitativ match med poängen 229–215.

– Jag kan inte klaga på min egna prestation, men nu trillade inte käglorna min väg. Det blev ett par lite sämre kast, sa Käyhkö.

– Jag bowlade ganska bra, även om jag var riktigt nervös. Men det fanns inget jag kunde göra, nivån på bowlarna är hög här.

I och med tredjeplatsen, belönas finländaren med 25 000 dollar. Hela bowlingveckan var en stor framgång för Käyhkö.

– Bra prestation (i sin helhet), även om jag får säga det själv. Det var dock min första gång i US Open och under dessa förhållanden. Det är så svårt att ta sig till finalen, så visst är det lite tråkigt att jag inte vann nu då jag faktiskt bowlade så bra.

I US Open tävlar de absolut bästa inom sporten.

– Om man tittar på spelformatet och de extremt svåra förutsättningarna, så är denna US Open-tredjeplats kanske en tuffare grej än mitt VM-silver 2021, sa Käyhkö.

Diskussion om artikeln