Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Polisen efterlyser videomaterial av vansinneskörningen i Åbo centrum i fredags

Bilden visar ett förstört trafikljus i hörnet av Kaskisgatan och Tavastgatan.
Bildtext Den vilda biljakten i Åbo centrum slutade i en kollision mellan den flyende bilden och flera utomstående bilar. Trafikljuset i korsningen mellan Tavastgatan och Kaskisbacken förstördes i krocken.
Bild: Kalle Mäkelä / Yle

Den 30-åriga chauffören misstänks nu för dråpförsök, grovt äventyrande av trafiken, grovt rattfylleri, orsakande av skada och för att ha gjort motstånd mot polisen.

Polisen i Sydvästra Finland uppmanar alla som vet något om vansinneskörningen i Åbo centrum på fredagskvällen att kontakta polisen. Bland annat är man intresserad av videomaterial från allmänheten som kunde vara till nytta i polisens förundersökning.

Polisen säger i ett pressmeddelande att man särskilt är intresserad av videomaterial av bilen då den flydde undan polisen på Nådendals snabbväg, längs Allégatan, Trädgårdsgatan och på Auragatan.

Videor kan skickas till polisen via Whatsapp på nummer 050-411 7655.

Polisen ser allvarligt på fallet där en kraftigt berusad chaufför försökte fly undan polisen från Nystad mot Åbo. Chauffören, en man i 30-årsåldern, förorsakade många farliga situationer och kolliderade med flera utomstående bilar. Färden slutade vid Aurabron i en krock med flera andra bilar. Också en polis och polisens fordon skadades under biljakten.

Chauffören misstänks nu för dråpförsök, grovt äventyrande av trafiken, grovt rattfylleri, orsakande av skada och för att ha gjort motstånd mot polisen. Mannen är inte längre i polisens förvar.

Polisen uppmanar alla som drabbats av chaufförens vansinneskörning att kontakta polisen på adressen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi