Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Jakobstadsfullmäktige fick ännu inte säga sitt om skolnätet – frågan drogs bort från listan

Under måndagskvällen var det tänkt att stadsfullmäktige i Jakobstad skulle ta ställning till byggandet av en ny skola.

Men frågan om skolnätet drogs bort från föredragningslistan.

För en vecka sedan gick stadsstyrelsen efter omröstning in för att planera en ny skolbyggnad för de svenskspråkiga eleverna upp till årskurs fem. Det var således förslaget som fullmäktige skulle ta ställning till på måndagskvällen. Men strax före mötet sammankallades stadsstyrelsen till ett extra möte och beslöt då att man behöver mer tid för att hantera frågan.

– Det är ju alltså inte fråga om en återremittering eller bordläggning, utan frågan ligger helt enkelt kvar hos stadsstyrelsen, säger fullmäktigeordförande Annica Haldin (SFP).

Enligt Haldin var styrelsen enig i sitt beslut att dra bort ärendet från listan.

Relaterat

Överblicksbild av valpanel med kandidater i bakgrunden och åhörare i förgrunden

Valdebatt eller diskussion? Partierna i Österbotten kör slutspurt inför valet

Energifrågorna vattendelare mellan partierna.

Luktproblem i Jakobstad på grund av störningar i UPM:s produktion

UPM:s cellulosafabrik kördes ner på fredag förmiddag på grund av ett elfel. Till följd av detta kan luktgaser inte behandlas som vanligt. Det kan medföra luktolägenheter till omgivningen under fredagen och veckoslutet, då fabriken körs igång igen.

Liten balkongbrand i centrum av Jakobstad

På måndagseftermiddagen utbröt en brand på en balkong på tredje våningen till ett hus på Pedersesplanaden i Jakobstad. Enligt räddningsverket var det möbler på balkongen som brann. Branden kunde släckas snabbt och orsakade endast liten rökutveckling. Inga människor kom till skada i samband med branden.

Engelskspråkiga linjer vid Centria lockade många sökande

Yrkeshögskolan Centria fick in nästan tredubbelt fler ansökningar till de engelskspråkiga Masters-utbildningarna jämfört med förra året.

Till ekonomilinjen fick högskolan in 934 ansökningar och till datatekniklinjen 178. Mest sökande hade man från Asien och Afrika.

Centria har verksamhet i Karleby, Jakobstad och Ylivieska.