Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Förundersökningen av bedrägerierna mot S-banken drar ut på tiden

Nya målsägare har dykt upp i polisutredningen av bedrägerierna mot S-banken förra sommaren.

Undersökningsledare kommissarie Klaus Geiger säger nu att förundersökningen kommer att dra ut på tiden. Det här för att man ska hinna höra alla inblandade.

Två män misstänks ha kommit över ungefär 1,2 miljoner euro genom bedrägeriet. Omkring 150 kunder drabbades när förövarna kom åt deras nätbank. Närstående till männen har låtit dem använda deras bankkonton och misstänks för penningtvätt.

Källa: STT

Inrikes

Ett kollage av nyhetsbilder med logon för "Nyhetsskolan" i mitten.

Nyhetsquizet: Xi Jinping, Ramadan och arga busschaufförer

Här kommer nyhetsquizet med nyheter från både Finland och resten av världen. Hur bra koll har du på nyhetsläget? I det här quizet ställer vi frågor på nyheter som Svenska Yle rapporterat om under veckan.

Följande elräkning kan äntligen vara mindre – EU gav grönt ljus för finskt elstöd

Europeiska komissionen godkände i dag det finska elstödet till hushållen. Komissionens godkännande krävdes för stödet som betalas ut via elbolagens fakturering.

Stödet beräknas enligt hushållens energiförbrukning för november och december 2022 och januari 2023. Den som är berättigad till stöd men har bytt elbolag ska enligt energimyndigheten kontakta sitt gamla elbolag för att få stödet utbetalat.

Kommissionens beslut har dröjt, och en del elbolag har redan sänt ut de räkningar där stödet borde beaktas. Vid Arbets- och näringsministeriet finner man situationen beklaglig.

En frakthamn vintertid, i förgrunden syns järnvägsspår och ett ensamt lok.

Rysk gödsellast får undantagstillstånd för att föras ut ur Finland

Gödsellasten ägs av en rysk oligark.

President Niinistö sitter vid ändan av ett långt bord. Runt bordet sitter ministrar.

President Niinistö stadfäste lagarna om Finlands Natomedlemskap

President Sauli Niinistö stadfäste lagarna om Finlands Natomedlemskap under presidentens föredragning på Statsrådsborgen på torsdagen.