Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Marta Bassino tog revansch efter måndagens besvikelse – VM-guld för italienskan

Programmet är inte längre tillgängligt

Italienska Marta Bassino tog hem den ytterst jämna super-G-tävlingen efter en tekniskt välskött insats. Flera gånger såg det ut som att Bassino skulle petas neråt men en efter en fick åkarna se sig besegrade och Bassino kunde andas ut.

Marta Bassino är världsmästare i super-G.

Bassinos VM började med en besvikelse då hon på måndag körde ut i den alpina kombinationen.

I stället för att hänga läpp och låta det påverka resten av tävlingarna återhämtade sig italienskan på bästa möjliga sätt och tog revansch direkt med ett guld i super-G.

Bassino började onsdagens lopp långsamt och såg ut att gå ett bittert öde tillmötes. Men så plötsligt fick hon sakerna att stämma, hittade farten och var i en helt egen klass under slutdelen av banan.

Tekniskt skötte Bassino det väl och klarade av att behärska de lite svårare linjerna.

– Det här är ett svårt åk att slå. Hon gjorde de tekniska partierna riktigt snyggt. Fräcka linjer, skärande, lite sen här och där men riktigt bra, säger Yle Sportens expert Marcus Sandell efter att Bassino åkt i mål.

Som en följd av Bassinos långsamma start såg det flera gånger ut som att guldmedaljen var hotad.

På banan som var betydligt långsammare än vad den var då Bassino körde ut på måndagen kom slutligen ingen att slå Bassino och italienskan kunde andas ut.

– De här topphastigheterna är sådana man brukar se i storslalom, kommenterade Sandell de mer tekniska delarna av banan i Meribel.

Silvermedaljen i super-G gick till amerikanska Mikaela Shiffrin medan Cornelia Huetter från Österrike tog brons tillsammans med Kajsa Lie från Norge.

Resultat:

1. Marta Bassino (ITA) 1.28,06
2. Mikaela Shiffrin (USA) +0,11
3. Kajsa Lie (NOR) +0,33
3. Cornelia Hütter (AUT) 0,33
5. Ragnhild Mowinckel (NOR) +0,36
6. Lara Gut-Behrami (SUI) +0,37
7. Alice RObinson (NZL) +0,54