Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Världsmästaren på 400 meter häck opereras – hela säsongen i fara

Brasiliens världsmästare i friidrott Alison dos Santos har skadat sig under ett träningsläger och tvingas till operation. Enligt uppgifter i media handlar det om en knäskada som i värsta fall tvingar honom att stå över hela säsongen.

Dos Santos vann VM-guld på 400 meter häck i friidrotts-VM i Eugene förra sommaren. 22-åringen hade siktat på att försvara guldet i VM-tävlingarna i Budapest i augusti.

Dos Santos är alla tiders tredje snabbaste man på 400 meter häck bakom Norges Karsten Warholm och USA:s Rai Benjamin. I OS i Tokyo år 2021 vann dos Santos OS-brons.

Sport

Iivo Niskanen åker skidor i VM 2023.

Niskanen drog länge men var chanslös på slutet – Klæbo tangerade Johaugs segerrekord

Finlands skidkung fick ingen perfekt avslutning på säsongen.

Kerttu Niskanen sträcker armarna i luften.

Guldkantad avslutning på säsongen – Kerttu Niskanen vann distanscupen

Niskanen slutade femma i säsongen sista lopp.

Seattle tvålade till Nashville – Eeli Tolvanen tvåmålsskytt för första gången

Ishockeyspelaren Eeli Tolvanen bytte NHL-klubb i december. Han lämnade Nashville Predators, som ville skicka finländaren till farmarligan, och anslöt till Seattle Kraken.

I Seattle har det blivit succé. På lördagskvällen vann Seattle bortamatchen mot Nashville med 7–2 och Tolvanen noterades för 2+0.

För första gången i sin 173 matcher långa NHL-karriär blev Tolvanen tvåmålsskytt. Saldot i Seattles tröja är nu 38 matcher och 15+20=25 poäng.

Boston Bruins hemmabesegrade Tampa Bay Lightning med 2–1 och säkrade samtidigt segern i Atlanticdivisionen. För Boston återstår tio matcher.

Lördagens tredje tidiga match, Philadelphia Flyers–Detroit Red Wings, slutade 3–0.