Hoppa till huvudinnehåll

Musik

Emmy June ångrade vad hon gjort och skrev en låt om när hon gråtande berättade för mamma

Kvinna i skivaffär
Bildtext Emmy Junes debutskiva The Spring släpps 10.2.
Bild: Emmy June

Egentligen ville Emmi Malinen bli soul-artist, men hon insåg snabbt att hon är en bättre soul-sångerska än soul-låtskrivare.

Emmy Junes debutalbum The Spring släpps den 10 februari och den innehåller tio låtar med lätt roots-bottnad indiepoprock.

Hennes musik är rockigare än sedvanligt singer-songwriter-stuk och popppigare än soul.

Låten Me & My Mom väcker mitt intresse. Hon berättar att hon skrev den för ungefär ett år sedan och den handlar om en verklig händelse.

— Jag hade haft en jättedålig dag. Jag hade gjort något som kändes litet som världens undergång, berättar hon om låten, utan att öppna upp mer om saken.

Vad hade du gjort då?

— Jag hade tagit en jättestor tatuering som jag inte gillade.

Jaha, okej. Du har nånting där på armen, kan du visa den?

Emmy June visar sin arm och vi dryftar tatueringen som hon ångrade så mycket.

Motivet föreställer ett väldigt vardagligt föremål som hon älskar. Ganska många av oss gillar säkert det och stunden kring det.

Tatueringen är dessutom inte alls någon ful smaklös bläckplump utan en snirklig och stilig bild som får mig att dra på smilbanden.

Men då när hon tagit tatueringen så skämdes hon och måste skamset berätta det för sin mamma. Låten handlar om det här mötet och det kära förhållandet till mamma Sari.

— Hon sade att allt kommer att gå bra. Det kommer att ordna sig och du kommer att vänja dig vid tatueringen, ler Emmy över minnet.

Vad tyckte din mamma om låten?

— Min mamma är en väldigt snäll person och hon var ganska överraskad över den låten, men hon gillade den jättemycket, berättar Emmy.

Du kan lyssna på hela intervjun med Emmy June i podden Grönroos garage på Arenan. Hon får själv berätta vad tatueringen föreställer så ta dig en lyssning!

Inhemsk indie med Emmy June och Pastis: “Jag hade gjort någonting som kändes som världens undergång!”

56:59
Kvinna på skivomslag.
Bildtext Debuten blev indiepoprock snarare än soul.
Bild: Emmy June/GingerVine