Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kakko bröt måltorkan då Rangers segrade över Seattle – Kapanen slog till i mötet mellan Anaheim och Pittsburgh

Från 2023
Uppdaterad 11.02.2023 10:15.
Både Kapanen och Kakko slog till i sina respektive möten. - Spela upp på Arenan

Nattens finländska målskyttar blev otippat Kaapo Kakko och Kasperi Kapanen. Rangers utökade segersviten och Pittsburgh steg i tabellen till en plats ovanför slutspelssträcket.

I New York blev lagets nyaste tillskott Vladimir Tarasenko den största snackisen. Han öppnade målfesten efter bara dryga två minuters spel i sin debut i Rangerströjan.

Tarasenko flyttade till Rangers från St. Louis Blues för bara ett par dagar sen.

– Jag tror inte att jag någonsin har upplevt det här i mitt liv, sa Tarasenko efter matchen.

– Det här är första gången jag blir bytt i NHL. Killarna välkomnade oss med öppna armar. Det var dock en galen dag.

Kaapo Kakko, som haft en måltorka på 16 matcher kunde efter ett par minuter utöka hemmalagets ledning till 2–0. Målet var årets första. Kakko stod också för en assist till Rangers fjärde mål som kom i powerplay. Den finländska anfallaren har spelat 52 matcher den här säsongen och noterats för 10 mål och 17 assist.

Eeli Tolvanen assisterade Oliver Bjorkstrands 1–4-reducering i den andra perioden.

Hemmalaget kunde utöka sin ledning till 5–1 i början av den tredje perioden. Men efter ett par snabba mål av Seattle, kunde bortalaget knappa in. Ryan Lindgren fastställde slutsiffrorna 6–3 till New York i tom kasse.

Den finländska försvararen Niko Mikkola, som flyttade till Rangers tillsammans med Tarasenko, spelade 14 minuter i matchen.

I och med segern mot Seattle, utökar Rangers sin segersvit till fyra matcher. Båda lagen är med vassa tag fast i en slutspelsplats.

Kapanens Penguins knep viktiga poäng

Mötet mellan Anaheim och Pittsburgh påminde någorlunda om nattens tidigare möte.

Även i den här matchen fick vi en finländsk målskytt. Kasperi Kapanen nätade Pittsburghs 2–1-mål i den första perioden i numerärt överläge efter lite tur då hans passning studsade via Ducks-försvararens klubba in i mål. Kuopiobördige anfallaren noterades också för en assist till bortalagets tredje mål. Kapanen har under 36 matcher gjort sjul mål och tolv assist.

Pittsburgh höll en stabil 3–1-ledning efter den första perioden och kunde utöka ledningen med ytterligare ett mål under den andra. Ledningen var uppe i 6–1 under mitten av den sista perioden. Efter två snabba reduceringar av hemmalaget skrevs slutsiffrorna till slut 6–3 till Pittsburgh.

Vinsten innebar att Penguins knep viktiga poäng och ligger nu ovanför slutspelssträcket. Anaheim har däremot haft en tuff säsong och ligger näst sist i den västra konferensen.

NHL-resultat

New York Rangers–Seattle 6–3
Kaapo Kakko, NYR: 1+1, -1, 15.24
Niko Mikkola, NYR: 0+0, -1, 14.04
Eeli Tolvanen, SEA: 0+1, +/-0, 16.23

Anaheim–Pittsburgh 3–6
Kasperi Kapanen, PIT: 1+1, +1, 15.06

Chicago–Arizona 4–3
Juuso Välimäki, ARZ: 0+1, +1, 23.24
Matias Maccelli, ARZ 0+0, +/-0, 14.55

Columbus–Toronto 0–3
Patrik Laine, CBJ: 0+0, +/- 0, 15.52
Joonas Korpisalo, CBJ : 38/41 räddningar

Diskussion om artikeln