Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Remi Lindholm susade ifrån tränaren Erola: “Han är inte precis den bästa internationella åkaren att jämföra med” – IF Minken länge med i striden om pallplatserna

Uppdaterad 12.02.2023 14:43.
Trumpetfanfarerna ljöd då Remi Lindholm ryckte ifrån sin tränare Santeri Erola i Vanda. - Spela upp på Arenan

I herrarnas klassiska stafett i den finska cupen kunde Imatran Urheilijat ta en överlägsen seger. Remi Lindholm var inte nöjd med motståndet på andrasträckan. IF Minken tappade på tredjesträckan och blev femma.

Det var inget snack om segern. Remi Lindholm som startade i täten inför tävlingens andra sträcka sa efter ett par minuter tack och hej till sin tränare Santeri Erola som åkte för Imatras andralag i samma sträcka. Lindholm höll ett högt tempo och kunde till slut växla till Miro Karppanen med 26 sekunder till godo. Karppanen fick precis som Lindholm, åka i fred och korsade mållinjen som förste man.

Lindholm, som på grund i går hade en knepigare dag på grund av stavbrott, var nöjd över dagens insats men besviken på motståndet under andrasträckan.

– Idag var en bra dag, men det är svårt att jämföra min insats med andra. Jag fick jämföra den med tränaren Santtu, men han är inte precis den bästa internationella åkaren att jämföra med, sa Lindholm med ett flin till Yle.

Andraplatsen avgjordes på upploppet där Lauri Mannila spurtade i mål en ynka sekund snabbare än Lauri Lepistö. Taivalkosken Metsä-veikot blev därmed tvåa och Jämin Jänne trea.

IF Minken kämpade på galant och låg i tätklungan under förstasträckan. August Högnäbba kunde efter växlingen hänga på bra med i striden om pallplaceringarna. Inför det sista bytet kunde dock Miska Poikkimöki från Vuokatti och Oskari Hökkä från Taivalkosken Metsä-veikot dra ifrån med ett par sekunder. Petteri Mattila fick till slut tävla om fjärdeplatsen men tappade en del i slutet av tävlingen och tog en femteplats för IF Minken.

Andra etappen avgjorde damstafetten

Segern i damstafetten gick till Kainuun Hiihtoseura. Anni Alakoski avgjorde tävlingen under andra etappen då hon åkte ikapp och förbi Vantaan Hiihtoseura som ledde klart vid första växlingen.

Johanna Ukkola förvaltade ledningen under sista etappen. Hon till och med utökade på Kainuun Hiihtoseuras ledning – i mål var differensen hela 45 sekunder till tvåan Vantaan Hiihtoseura.

Vuokatti Ski Team brukar ofta knipa första platsen i damstafetter i finska cupen men i dag fick man nöja sig med tredje plats. Vuokatti tappade massvis med tid under första etappen och man växlade som näst sista lag.

Vilma Nissinen förbättrade på Vuokattis aktier under mittenetappen och ankaret Katri Lylynperä spurtade starkt på stadionområdet och fixade tredje platsen före Visa Ski Teams Emmi Lämsä.

Finska cupen i längdåkning

Herrar 3x7,5 km klassiskt:

1. Imatran Urheilijat 1 55,41,5
(Ville Ahonen, Remi Lindholm, Miro Karppanen)
2. Taivalkosken Metsä-Veikot + 18,8
(Heikki Korpela, Oskari Hökkä, Lauri Mannila)
3. Jämin Jänne + 19,7
(Aku Nikander, Markus Vuorela, Lauri Lepistö)
4. Kuusamon Erä-Veikot1 + 52,4
5. IF Minken + 1.04,5
(Kalle Parantainen, August Högnabba, Petteri Mattila)
17. IF Minken 2 +3.33,3
(Alex Svartsjö, Oscar Högnabba, Benjamin Sundqvist)
18. IF Sibbo-Vargarna +3.41,6
(Benjamin Holmgren, Jonas Nordström, Emil Tarvainen)

Damer 3x5 km klassiskt:

1. Kainuun Hiihtoseura 41.35,8
(Heini Hokkanen, Anni Alakoski, Johanna Ukkola)
2. Vantaan Hiihtoseura 1 +44,7
(Rebecca Immonen, Marjaana Pitkänen, Anni Kainulainen)
3. Vuokatti Ski Team Kainuu +1.08,0
(Venla Järvelä, Vilma Nissinen, Katri Lylynperä)
4. Visa Ski Team Kemi +1.09,2
5. Savonlinnan Hiihtoseura +1.43,9
14. Pargas IF +5.30,4
(Jenna Ylönen, Daniela Lietzén, Andréa Nyberg)