Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tysk minister: "Inga sprängmedel har hittats"

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Matchen mellan Tyskland och Holland ställdes in.
Bildtext Matchen mellan Tyskland och Holland ställdes in.
Bild: AFP / Lehtikuva

Fotbollslandskampen mellan Tyskland och Holland ställdes in på tisdagen. Polisen evakuerade arenan i Hannover och dessutom har delar av tågstationen stängts av.

Enligt tyska medieuppgifter skulle polisen ha hittat en ambulans fylld med sprängmedel utanför arenan i Hannover, men det tillbakavisar Tysklands inrikesminister Thomas de Maiziere på en presskonferens.

– Inga sprängmedel har hittats i samband med hotet mot Hannover, säger de Maiziere.

En del av tågstationen i staden har stängts av. Orsaken till det är att polisen har hittat ett till misstänkt föremål.

– Vi fick information från en utländsk källa. Centralstationen är delvis avstängd och en del kollektivtrafik är stoppad, säger de Maiziere.

"Litar på polisen"

Hannovers borgmästare Stefan Schostok säger att säkerheten är viktigast.

– Säkerheten går alltid först. Det finns alltid en rädsla men jag litar på att polisen har fattat rätt beslut. Om det finns en hotbild måste dessa åtgärder vidtas, säger Schostok enligt Bild.

– Vi var på väg till arenan men har blivit uppmärksammade på situationen. Befinner oss på en säker plats. Mycket mer kan vi inte säga just nu, skriver tyska landslagets presschef Jens Grittner på Twitter.

Merkel skulle närvara

Tyskland spelade i landskampen mot Frankrike i fredags när terrorattentatet mot Paris skedde. Då eskorterades Frankrikes president François Hollande bort från Stade de France, som var ett av terroristernas mål där flera bomber smällde.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel hade planerat att närvara vid landskampen i Hannover.

Redan tidigare fattade belgiska fotbollförbundet beslutet att ställa in landskampen i Bryssel mellan Belgien och Spanien.

Diskussion om artikeln