Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Distanslopp brukar bjuda på överraskningar – håller Johannes Bø:s segersvit?

Uppdaterad 14.02.2023 15:41.
Herrarnas normaldistans (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Johannes Bø har tagit guld i varje lopp så här långt i VM. I dagens distanslopp kan ha få kämpa för segern. Nu har Bø inte råd med extra bommar. De finska herrarna har en sista chans att få till lyckade VM-lopp.

Johannes Bø har varit oslagbar så här långt i VM. I distansloppet på 20 km är han igen storfavorit men det här är chansen för de övriga att fälla Bø från tronen och grusa hans chans till sju VM-guld.

I OS gick guldet till Quentin Fillon Maillet, trots två bommar. I VM senast krävdes nollskytte för guld. Nu i Oberhof kan Bø fixa guldet med två bommar, men fler har han definitivt inte råd med, även om han är överlägsen i spåret. De övriga norrmännen, Samuelsson, säkert skjutande Hartweg, Fillon Maillet och Zobel är namn som utmanar Bø. Nollskyttar idag kan mycket väl stå för en överraskning.

För de finska herrarna är det här med största sannolikhet sista individuella loppet att få till ett lyckat lopp. Det har varit en hel del otur på vägen för herrarna och om någon vill ta sig till masstarten krävs nu att de tänjer sig till sitt yttersta. Seppälä, Harjula, Hiidensalo och Ranta har inget att förlora i dagens distanslopp. Det kan både vara en fördel och en nackdel. Allt hänger på hur de presterar på vallen.

Distanslopp, herrar kl. 15.15 TV2 och Arenan