Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Fem döda i cyklon i Nya Zeeland

Dödssiffran stiger efter cyklonen Gabrielle i Nya Zeeland. Fem personer har nu bekräftats döda.

Samtidigt har räddningsarbetet trappats upp, men det är fortfarande svårt att nå många svårt drabbade områden på Nordön.

Flera personer saknas fortfarande efter det häftiga ovädret och 10 000 människor har tvingats lämna sina hem. Åtminstone 9 000 av dem beräknas ha förlorat sina hem.

Ett stort problem i nuläget är att många har svårt att nå sina nära och kära. Regeringen i Nya Zeeland uppger att man jobbar hårt med att förbättra både internet- och telefonförbindelserna.

Källor: AFP, Reuters

Utrikes

En del av fasaden är bortsprängd efter explosionen i Linköping.

Explosioner i Linköping och Stockholm – kopplingar till kriminella gäng

En kraftig explosion inträffade på tisdagsmorgonen i Linköping i Sverige och i Stockholm sent på måndagsmorgonen. I båda fallen rapporterar medier om kopplingar till organiserad brottslighet.

Ett år sedan sprängningen av Nord Stream-gasledningarna

I dag har det gått ett år sedan sprängningen av Nord Stream-gasledningarna mellan Ryssland och Tyskland.

Sabotaget undersöks av myndigheter i Danmark, Sverige och Tyskland, men utredningarna är pågående och det är fortfarande inte fastslaget vem som låg bakom attacken.

De starkaste misstankarna är att det var Ryssland som sprängde tre av de fyra gasledningarna. Men det har också spekulerats i att någon ukrainsk grupp kan ha legat bakom attacken.

Gasen från de söndersprängda gasledningarna Nord Stream 1 och 2 bubblade upp till Östersjöns yta i flera dagar efter explosionerna.

En kvinna som bär på en gråtande liten flicka.

Armenierna som flyr Nagorno-Karabach tror inte de någonsin kommer tillbaka

Armenier är rädda för etnisk rensning.

Kung Carl XVI Gustaf på en bro ovanför motorvägen vid Stenungsund omgiven av en grupp människor. Det blåser och kungens hår står på ända. Han ser bekymrad ut.

Lerskredet i Västsverige utreds som miljöbrott

Kungen: ”Jag är glad att ingen omkom”

En modell av en färggrann rymdsond på fyra ben står på ett runt bord och runt bordet står indiska ungdomar i vita skjortor.

Indiens månlandare verkar inte ha klarat månnattens kyla

Det kan bli mellan -200 och -250 grader kallt på månen.