Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Tre personer smugglade över 1 500 kg snus från Sverige till Finland med bil, båt och snöskoter

Tre personer smugglade över 1 500 kg snus från Sverige till Finland åren 2019 och 2020. Nu yrkar åklagaren i Lapplands tingsrätt på villkorligt fängelsestraff för de tre personerna.

Smugglingen verkar ha skett vid 14 olika tillfällen. Personerna har använt både bil, snöskoter och motorbåt för att smuggla snuset.

Enligt åklagaren har personerna undvikit skatter för nästan 590 000 euro. Åklagaren yrkar därför på att personerna ska dömas också för grovt skattebedrägeri, utöver själva snussmugglingen.

Källa: STT

Inrikes

Aamulehti: Finnair tänjer på restriktionerna för handbagage i businessklass

Finnair hann slopa de skärpta restriktionerna för handbagage för passagerare i businessklassen innan de ens trädde i kraft. Det berättar Finnair för Aamulehti.

Handbagagets maximivikt skulle sänkas från 10 till 8 kilo i början av juni. På grund av kundfeedback har Finnair ändå bestämt sig för att maximivikten ska hållas vid 10 kilo, men de kommer i stället att strama åt gränserna för mängden handbagage.

Från och med juni kommer passagerare i businessklassen att få ta med sig en liten resväska och en personlig vara, till exempel en ryggsäck.

Andra passagerarklasser på flyg inom Europa påverkas fortfarande av de ursprungliga förändringarna.