Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Kan Odermatt jaga ikapp Schwarz försprång?

Uppdaterad 17.02.2023 15:08.

Förra söndagen vann Marco Odermatt sitt första VM-guld och festade loss med skandalrubriker som följd. Nu är han redo för en ny schweizisk storslalomtriumf.

Herrarnas storslalom, Courchevel

Direkt i TV2 och på Yle Arenan kl. 14.15

Herrarnas storslalom, andra åket (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Kommentatorer på svenska: Kristian Karlsson och Marcus Sandell

Håll koll på favoriterna:

I sin nionde VM-start kunde Marco Odermatt äntligen kamma hem sin första guldmedalj. Schweizaren var i en klass för sig i störtloppet som han vann med klar marginal före norrmannen Aleksander Aamodt Kilde.

Efter den historiska segern släppte han loss på allvar och firade guldmedaljen riktigt ordentligt. Enligt flera medier uppträdde han alkoholpåverkad i en tv-sändning vilket skapade uppståndelse.

Nu är livsnjutaren tillbaka i tävlingsbacken och redo för en seger i Courchevel. 25-åringen har vunnit fyra av de fem storslalomtävlingar där han ställt upp under säsongen.

Efter det första åket har Odermatt ändå ett försprång att jaga ikapp. Österrikaren Marco Schwarz leder med nästan sex tiondelar före Odermatt, medan slovenen Zan Kanjec är trea.

Tungt för finländarna:

Det finländska laget kom till start med två åkare. Ingen av dem lyckades i det första åket.

Garvade veteranen Samu Torsti gjorde sin sjunde VM-start och ligger 33:e efter ett åk. Han titulerade sin insats som usel.

För 19-åriga Eduard Hallberg blev VM-debuten på seniornivå kortvarig. Sibbobördiga Hallberg kom till VM i fin form och med högt självförtroende efter JVM-succén i januari, men han körde ur i det första åket.

Kommentatorns tips:

I damtävlingen gick segern till den största förhandsfavoriten (Mikaela Shiffrin) och jag litar på samma melodi på herrsidan.

Marco Odermatt vinner den högklassiga och jämna tävlingen före Henrik Kristoffersen och Loïc Meillard.

Diskussion om artikeln