Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nederländsk press: EM-kvalet i fara för skadad Oliver Antman

Oliver Antman firar mål för Groningen.
Bildtext Oliver Antman blev utlånad till Groningen i januari.
Bild: Hollandse Hoogte/Shutterstock/All Over Press

Enligt RTV Noord har finska fotbollslandslagets Oliver Antman skadat sig inför helgens ligamatch i Nederländerna. Den Groningen-baserade radio- och tv-kanalen rapporterar att Antman skadade sitt baklår på träning.

Enligt medieuppgifterna kommer 21-åringen att vara borta mellan tre och sex veckor. Det här betyder att Antmans medverkan i starten på EM-kvalet i slutet av mars kan vara i fara.

Finland möter Danmark i Köpenhamn den 23 mars och Nordirland tre dagar senare i Belfast. Det återstår fem veckor till EM-kvalpremiären.

Antman fick en perfekt start på sitt lån i Groningen då han räddade poäng mot Twente. Antman blev inbytt och gjorde mål direkt. Förra helgen blev han också inbytt då Groningen fick storstryk mot PSV Eindhoven.

Antman är utlånad från FC Nordsjælland under vårsäsongen och Groningen har en option för att köpa loss yttern.

Sport

Ny förlust för Finland i OS-kvalet

Finlands volleybollherrar åkte på tredje raka förlusten i OS-kvalet. Under tisdagsmorgonen var EM-bronsmedaljören Slovenien starkare med 3–1 i set.

– Vi fick kämpa väldigt mycket. Vi inledde svagt men förbättrade ju längre matchen led. Slovenien tände till i tredje set och då de spelar på den nivån är de väldigt bra. Vi försvarade ändå bra och kämpade om varje boll, säger Aleksei Zhbankov.

Efter tre matcher står Finland kvar på en poäng och ligger näst sist i gruppen. Laget möter Serbien i nästa match på onsdag.