Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fullt hus i S:t Michel – då släppte Jukurit in sju mål mot HIFK

Uppdaterad 18.02.2023 22:03.
Eetu Koivistoinen firar mål med lagkamraterna.
Bildtext Poängkungen Eetu Koivistoinen gjorde tre poäng i sin 400:e grundseriematch.
Bild: Oskari Mäkisarka/ All Over Press

Med fem raka segrar inför lördagen är Jukurit envist med i kampen om den sista slutspelsplatsen.

Och hemma i S:t Michel intresserar laget. Det var så gott som fullsatt då drygt 4 000 hade bänkat sig för att se Helsingfors IFK komma på besök.

Då passade gästerna på att bryta hemmalagets fina svit. Tabellåttan IFK vann med hela 7–2 efter 2+1 av både Eetu Koivistoinen och Iiro Pakarinen.

– Vår matchstart var bedrövlig. Visst var IFK bra, men vi lät dem också vara det. Vi var rentav rädda i dag, konstaterade Jukurits tränare Olli Jokinen på presskonferensen.

Dagens ligaresultat:

Jukurit–HIFK 2–7 ((1–3, 1–1, 0–3)
KooKoo–Pelicans 2–1 (0–1, 0–0, 2–0)
Kärpät–HPK 3–0 (1–0, 0–0, 2–0)
SaiPa–Ilves 2–7 (0–3, 1–3, 1–1)
Sport–KalPa 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)
TPS–Ässät 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)

Sport

Första världscupsegern för Jeanmonnot

Prickfritt skytte gav Frankrikes Lou Jeanmonnot karriärens första individuella deltävlingsseger i världscupen i skidskytte.

Jeanmonnot vann den 7,5 kilometer långa sprinttävlingen i svenska Östersund med drygt 8 sekunder till Noges Karoline Knotten. Juni Arnekleiv tog tredje plats.

Jeanmonnet har tidigare varit med om att vinna fyra deltävlingar i världscupen: två i damstafetten och två i mixedstafetten. Hon vann den lägre rangordnande internationella turnén Ibu-cupen säsongen 2021/22.

Sveriges Hanna Öberg var bland de snabbaste i spåret, Jeanmonnot förlorade med 32 sekunder. Öberg däremot slutade på 14:e plats i tävlingen efter två straffrundor.

Suvi Minkkinen slutade på en 40:e plats i tävlingen och knep en världscuppoäng. Erika Jänkä platsade inte bland de 60 främsta och Noora-Kaisa Keränen inte bland de 80 främsta i tävlingen.

Finlands innebandydamer poserar och skrattar.

Innebandydamerna inleder jakten på VM-guldet i Singapore – kaptenen Veera Kauppi: ”Nyckeln är en stark offensiv”

Finland inleder dam-VM i innebandy i Singapore på lördag morgon då man möter Lettland. Efter förlängningsförlusten i finalen för två år sen är VM-guld det självklara målet för truppen.

Delikat utgångsläge för Minja Korhonen – startar ut i skidspåret från sjunde plats

Minja Korhonen stod för en gedigen backinsats i världscupen i nordisk kombination. Korhonen var sjua i backmomentet och inleder längdåkningen en minut och sexton sekunder efter ledande norskan Gyda Westvold Hansen.

Bakom tätkvartetten är marginalerna små. Korhonen har bara sex sekunder upp till femman, Norges Ida Marie Hagen.

Längdåkningen över fem kilometer inleds klockan 15.05. Tävlingen sänds av Yle.

Världscupshelgen i Lillehammer inleder damsäsongen i nordisk kombination. Minja Korhonen blev diskvalificerad i går då hennes ärmar på hoppdräkten var aningen för korta.