Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nytt finländskt maratonrekord av Alisa Vainio

Alisa Vainio.
Bild: Elmeri Elo / All Over Press

Ritva Melanders 28 gamla finländska maratonrekord är nu historia. Alisa Vainio blev ny rekorddam då hon på söndagen löpte på 2.27.26 i en tävling i Sevilla.

Vainio förbättrade det tidigare rekordet med 34 sekunder. Hon klarade också samtidigt kvalgränsen till sommarens friidrotts-VM i Budapest.

Sitt eget personbästa putsade Vainio med över en minut då hon slutade på tionde plats i tävlingen. Vainio hade också länge OS-gränsen (2.26.50) inom räckhåll men missade den 36 sekunder.

I herrtävlingen löpte Arttu Vattulainen inhemskt säsongsbästa med tiden 2.18.20.

Sport

Antti Pennanen.

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Ilvestränaren uppges ta över efter Jukka Jalonen.

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.