Hoppa till huvudinnehåll

Sport

41-åriga världsrekordet slaget – Femke Bol ny inomhusdrottning på 400 meter

Uppdaterad 19.02.2023 18:55.
Femke Bol ligger på banan.
Bildtext Femke Bol kunde knappt tro sina ögon efter rekordloppet.
Bild: Hollandse Hoogte/Shutterstock/All Over Press

Den 7 mars 1982 slog Jarmila Kratochvilova till med en inomhustid som verkade bli oslagbar.

Tjeckoslovakiskan sprang då 400 meter på 49,59.

Världsrekordet stod sig i hela 41 år. Nu är rekordet krossat med råge, efter ett panglopp av Femke Bol på de holländska mästerskapen i Apeldoorn.

Bol löpte på 49,26, vilket var en mäktig förbättring av hennes personbästa. För en vecka sedan satte hon sitt senaste personbästa, då hon lyckades underskrida 50 sekunder för första gången med tiden 49,96.

Sport

Kronisk huvudvärk pinar norska längdstjärnan Heidi Weng

Olyckan var framme för över ett år sen. Heidi Weng halkade och fick en smäll i huvudet. Sen dess har hon lidit av en konstant huvudvärk.

Den norska längdstjärnan har gjort sitt bästa att anpassa sig till den nya verkligheten men det har inte varit lätt.

– Jag behöver ta fler pauser än tidigare. Det är tufft, säger hon till NRK.

Trots bekymren lyckades Weng knipa två pallplaceringar i världscupen förra vintern. Men hon drog sig ur VM-tävlingarna i Planica.

Nu försöker hon göra det bästa av den jobbiga situationen och satsa vidare.

– Jag ska försöka träna optimalt. Om jag ger allt när jag är på ett träningsläger så kostar det mycket när jag kommer hem. Då måste jag prioritera saker och ta pauser, konstaterar hon.

Yle sänder världscupen i längdåkning säsongen 2023/24.

Royal Antwerp belgiska mästare för första gången på 66 år efter stordrama – tidigare Tottenham-veteranen avgjorde i slutminuterna

Fotbollsklubben Royal Antwerp är mästare i belgiska Jupiler League. Senast detta skedde var år 1957.

Ligans sista omgång slutade inte odramatiskt. Royal Antwerp låg under med 2–1 i slutminuterna mot Genk, som såg ut att bli mästare. I den fjärde tilläggsminuten klev tidigare Tottenham-mittbacken Toby Alderweireld fram och nickade in kvitteringen, som säkrade titeln med en poängs marginal. (Twitter)

Snuvade på ligatiteln blev även Casper Terhos Union Saint-Gilloise, som likaså hade chansen bli mästare om de vunnit över Club Brügge. Istället gick finländarens klubb och förlorade i den sista omgången med 1–3. Terho, som gjort fyra mål för klubben den här säsongen, satt bänkad hela matchen.