Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Akilles bandylag spelar om medaljer

Bandyspelare skjuter hörna
Bild: Mikael Crawford

Akilles bandymanskap har lyckats toppa formen till de matcher där det verkligen gäller.

I den andra matchen i kvartsfinalen mot JPS från Jyväskylä lyckades hemmalaget vinna med siffrorna 4–3 och gick därmed vidare med matchsiffrorna 2–0.

Matchen på Bollplan i Borgå var mycket jämn.

Förhandsfavoriten JPS tog ledningen efter bara 39 sekunder och det stod oavgjort 2–2 då lagen gick till paus.

Avgörandet kom då bara tio minuter återstod av matchen genom Andreas Flinck.

I semifinalen möter Akilles Narukerä från Björneborg.

Relaterat

EM-guld i trap för finländska damlaget

Trion Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaa lyckades perfekt i EM-skyttetävlingarna i Osijek i Kroatien.

Finland slog Slovakien med 6–4 i damernas trapfinal och vann EM-guld.

Mäkelä-Nummela var den träffsäkraste skytten; hon missade bara fyra av 100 skott.

På herrsidan blev trion Juho Mäkelä, Eemil Pirttisalo och Jukka Laakso fyra i och med 4–6-förlusten mot Italien i bronsmatchen.

IS: De ryska oligarkerna är villiga att sälja arenan i Helsingfors

De ryska oligarkerna Gennadij Timtjenko och Roman Rotenberg är villiga att sälja Helsingforsarenan i Böle, säger arenans styrelsemedlem Kai Paananen till Ilta-Sanomat.

Ägarna har tidigare inte visat intresse för att sälja arenan eftersom EU listat Ryssland som ett land som stöder terrorism. Det kan betyda att alla pengar som kommer från de ryska oligarkerna kan användas till att stödja Ukraina.

Källor har länge understrukit att det är just därför de ryska ägarna inte kommer att sälja sina aktier. En sådan uppfattning har också starkt påverkat arenans köparkandidater.

– Under det senaste året har det funnits tillfällen då förhandlingarna om försäljningen av arenan inte kommit framåt, men nu är läget annorlunda, säger Paananen.

– Självklart bestämmer de nuvarande ägarna av arenan om de ska sälja sina aktier eller inte. Det finns ingen säkerhet om detta, men som sagt i nuläget är ägarnas intresse att främja handel. Och köpare finns det gott om, säger Paananen till Ilta-Sanomat.