Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Knappt hälften av svenskarna säger nej till OS

Sveriges olympiska kommitté (SOK) har övervägt att ansöka om att få arrangera vinter-OS 2030. Men svenska folket verkar inte vara lika entusiastiskt inställt.

Enligt SVT Sport har undersökningsföretaget Novus undersökt svenskarnas vilja att landet ska arrangera OS, och svaret visar att 48 % svarar 'nej'. 37 % uppges svara 'ja' till att arrangera vinter-OS medan 16 % svarar 'vet ej'.

Resultatet avskräcker ändå inte SOK:s tillförordnade vice ordförande Hans von Uthmann.

– Förstudien är bara en vecka gammal och vi har inte presenterat någonting. När folk ställs inför frågan om något de inte känner till eller vet vad det innebär är det väl rätt sunt, säger von Uthmann till SVT Sport.

Enligt undersökningen är yngre svenskar i genomsnitt mer positivt inställda till att arrangera OS, än de äldre landsmännen.

Sport

Ingen Anssi Suhonen i Bundesliga i höst? Finländaren utvisad efter 9 minuter då Hamburg åkte på storförlust i kvalet

De tyska fotbollsklubbarna Stuttgart och Hamburger SV gör i kvalet upp om den sista biljetten till Bundesliga.

Det är klar fördel Stuttgart efter den första matchen. Laget vann med 3–0 hemma och har ett betryggande försprång inför måndagens retur.

Då 54 minuter hade spelats gick Stuttgart upp i en 3–0-ledning, trots att laget sumpat en straff i den första halvleken.

Den finländska landslagsmittfältaren Anssi Suhonen byttes in i den 60:e minuten och skickades ut nio minuter senare med ett rött kort i bagaget.

Stuttgart slutade på 16:e plats i Bundesliga medan Hamburg var trea i 2. Bundesliga. Hamburg har senast spelat i Bundesliga säsongen 2017–18.

Finalserien i NBA har börjat – utropstecknet Miami hade ingenting att säga till om

I basketligan NBA har finalserien mellan Denver Nuggets och Miami Heat kört i gång.

Denver gick in i finalerna som storfavorit och det var inget snack om saken i den första matchen. Nuggets ledde som mest med 24 poäng och vann till sist med 104–93.

Nikola Jokic i Denver var matchens poängetta med sina 27 poäng. Den andra finalen spelas på söndag.

Denver jagar sitt första NBA-mästerskap, medan Miami har tre (2006, 2012, 2013).

I grundserien var Denver bäst i väst, medan slutspelsskrällen Miami slutade sjua i öst.

Lamberts Seattle till semifinal i Memorial cup

Seattle Thunderbirds är klart för semifinal i ishockeyns Memorial cup. I turneringen avgörs vinnaren mellan lagen i de kanadensiska juniorligorna.

Brad Lambert stod för en assist då Seattle vann över värdlaget Kamloops Blazers med 6–1. I och med segern säkrade laget avancemang till semifinalen. Lambert har kontrakt med NHL-klubben Winnipeg Jets och han spelade i Finlands lag i junior-VM vid årsskiftet.

Quebec Remparts vann gruppspelet i fyralagsturneringen, och avancerade därmed direkt till final. Seattle spelar semifinal mot vinnaren från matchen mellan Kamloops och Peterborough Petes.

I Memorial cup ingår vinnarna från de tre kanadensiska juniorligorna, samt ett värdlag. Seattle deltar som vinnare av WHL. I sin ligas semifinalserie slog man de blivande Memorial cup-värdarna Kamloops med 4–2 i matcher.