Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Leevi Mutru dras med inflammation i hjärtsäcken: ”Klart fall, ingenting att skaffa i VM”

Uppdaterad 21.02.2023 14:43.
Leevi Mutru.
Bildtext Leevi Mutrus framtid som proffsidrottare är oklar.
Bild: Kimmo Porttila / Yle

I fjol missade han OS, i år blir det inget VM för otursföljde Leevi Mutru. En inflammation i hjärtmuskeln satte definitivt stopp för VM-drömmen.

På måndagskvällen spikades Finlands VM-trupp i nordisk kombination fast: Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Waltteri Karhumaa, Arttu Mäkiaho och Otto Niittykoski åker till VM i slovenska Planica, medan Leevi Mutru är reserv på hemmaplan.

Eller reserv och reserv. Den pinfärska FM-trean dras med en inflammation i hjärtsäcken och efter tisdagens noggrannare magnetbilder kom den lika klara som hårda domen: säsongen är över för hans del.

Mutru gick med andra ord ungefär samma öde till mötes som i fjol när hans drömmar om att delta i OS i Peking grusades av en inflammation i hjärtmuskeln.

– I fjol våras hade jag corona och efter det kände jag liknande sting djupt i bröstet. Jag har lidit av influensa på båda sidorna om årsskiftet och framför allt skidåkningen har gått tungt, säger Mutru enligt Yle Urheilu.

– Klart fall, ingenting att skaffa i VM, säger Mutru enligt Aamulehti.

Till råga på allt föll Mutru i somras i normalbacken i Lahtis med hjärnblödning som följd. Motgångarna har fått 27-åringen att på allvar fundera över sin framtid som proffsidrottare.

– Man blir nog fundersam. Tror inte att jag någonsin hänger upp skidorna för gott, men visavi tävlingsidrottande måste jag fatta beslut huruvida det lönar sig att fortsätta, säger Mutru vars senaste år har varit väldigt jobbiga.

Diskussion om artikeln