Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Starka svenska sprintlaget – Sundling och Dahlqvist leder koppel av medaljkandidater

Maja Dahlqvist och Jonna Sundling.
Bild: EPA-EFE / All over Press

Den första VM-dagen i Planica har potential att bli en stor svensk medaljfest. Framför allt på damsidan har Sverige några av de starkaste sprintåkarna i världen.

De svenska sprintåkarna som får tävla på torsdag presenterades i dag och damlaget består av Maja Dahlqvist, Jonna Sundling, Emma Ribom, Linn Svahn och Johanna Hagström.

Sverige får ställa upp med fem åkare då Sundling är regerande världsmästare och har en friplats. Dahlqvist leder sprintvärldscupen medan Sundling vann de två sista sprinttävlingarna före VM.

På herrsidan ställer Sverige upp med Calle Halfvarsson, Edin Anger, Marcus Grate och Johan Häggström. Halfvarsson har varit på pallen i två sprinttävlingar i världscupen, medan Anger ligger femma i sprintcupen.

Sport

Lukas Hradeckys Leverkusen upp i tabelltopp i Bundesliga

Bayer Leverkusen fortsätter att leverera i Bundesliga. På lördagen lyckades laget ta sin femte seger för säsongen då jumbon Mainz föll med 3–0 på bortaplan.

Det var säsongens andra och Bundesligakarriärens 73:e nolla för landslagsmålvakten Lukas Hradecky.

Då Bayern München senare under kvällen kryssade mot RB Leipzig med 2–2 innebär segern dessutom att Leverkusen nu leder ligan med 16 poäng.

Stuttgart ligger tvåa med 15 poäng, medan Bayern München och Borussia Dortmund har 14 pinnar.