Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Målvaktsbyte för HIFK efter halva matchen – Roope Taponen utgick skadad och ersattes av 17-årig ligadebutant

Roope Taponen har varit en av de viktigaste kuggarna då HIFK ryckte upp sig efter en usel höst och blev ett vinnande lag under vintern.

Men i kvällens match mot Sport utgick Taponen efter halva matchen. Han lämnade isen och gick rakt ut i omklädningsrummet under en reklampaus.

Taponen tog sig för sitt vänstra ben före han lämnade sitt mål, men skadan kan ha uppstått redan i första perioden då målvakten blev påkörd av Sports Miro Nalli vid Vasalagets 1–1-kvittering.

17-årige Eemil Vinni fick hoppa in mellan stolparna och göra sin ligadebut. Ställningen var 4–2 till HIFK då målvaktsbytet skedde och laget vann till slut med 5–3. Vinni räddade fyra skott i sin ligadebut.

I kvällens två andra matcher blev det också väntade segrar. Tabelltvåan Ilves slog JYP med 2–0 medan tabellfyran Pelcians vann över Jukurit på bortais med 3–1.

Sport

Antti Pennanen.

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Ilvestränaren uppges ta över efter Jukka Jalonen.

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.