Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Man flydde undan polisen mellan Ekenäs och Karis

En man försökte fly undan polisen efter att han blivit stoppad på riksväg 25 mellan Ekenäs och Karis vid 20-tiden på onsdagskvällen 22.2. När biljakten nådde Karis centrum övergav mannen sitt fordon, men greps av polisen.

Biljakten pågick i drygt 30 minuter och när mannen nådde Karis centrum övergav han sitt fordon och fortsatte flykten till fots.

Mannen som är född på 1970-talet är nu misstänkt för bland annat grovt äventyrande av trafiksäkerheten, rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Under biljakten körde mannen för fort, mot trafikriktningen och på gång- och cykelvägar. Under biljakten var det också dåligt väglag på en del håll.

Relaterat

Drönarbild av Fiskehamnens skyskrapor i Helsingfors.

HS: Brändö bro måste rivas och byggas om

År 2021 påbörjade Helsingfors stad markundersökningar som visade att det inte är lönsamt att reparera Brändö bro. Den måste monteras ner.

En körfil ur bruk på Smedsbyvägen i Vasa

En körfil tas ur bruk på Smedsbyvägen i korsningen med Kvarngatan då man kommer norrifrån till Vasa från och med idag (2.10). Det är alltså frågan om huvudleden in till Vasa då man kommer norrifrån.

Orsaken är att kantstenar ska bytas ut.

Det kan uppstå köer i synnerhet på vardagsmorgnar. Arbetet beräknas vara klart senast på fredag.

Kvarngatan har varit avstängd mellan Verkstadsgatan och Smedsbyvägen sedan början av augusti med anledning av sanering. Det arbetet ska vara klart i mitten av oktober.

Nu kan du låna Föli-kort från bibliotek i Åbo

Från och med nu kan du låna ett Föli-kort i två veckor från Åbo huvudbibliotek samt från Kråkkärrets och Runosbackens bibliotek.

Åbo stads mobilitetslösningar, stadsbiblioteket och Åbo regiontrafik Föli genomför tillsammans ett försök som gör det möjligt att låna Fölis resekort med bibliotekskortet.

En enskild person kan låna resekortet endast en gång under försöket så att så många som möjligt kan utnyttja det. I huvudbiblioteket finns två resekort för utlåning och i Runosbackens och Kråkkärrets bibliotek finns ett resekort.

Syftet med försöket är att erbjuda ett enkelt och gratis sätt att bekanta sig med kollektivtrafiken.

Försöket pågår fram till den 31 mars 2024.

Flera elsparkcyklar parkerade i en klunga.

Att hyra elsparkcykel kan bli dyrare och mindre säkert

EU-direktiv kan ta Europas äldsta sparkcyklar till Finland.

En person tankar sin bil.

Blir bränslet dyrare eller inte? Experten svarar

Distributionsskyldgihet, biobränsle och skattelättnader. Hur blir det med bensinen?