Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Polisen utreder dråpförsök i Raumo

Polisen i sydvästra Finland utreder ett allvarligt våldsdåd som inträffade på natten den 17-18 februari i en privatbostad på Karjalankatu i Raumo centrum.

Ett slagsmål mellan två män slutade med att den ena blev knivhuggen.

Polisen utreder fallet som dråpförsök. Den misstänkta mannen häktades på onsdagen i Satakunta tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för gärningen.

Den knivhuggna mannen är inte i omedelbar livsfara.

Personer som rört sig i närheten av Karjalankatu 15 under natten 17-18 februari och sett något ombeds ta kontakt med polisen. Alla iakttagelser kan meddelas till polisen på adressen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi

För att trygga förundersökningen kan polisen i nuläget inte informera mera om fallet.

Åboland

Barn lär sig att åka skidor i Åbo och vi ser en pojke i brungrå rock samt en flicka i en röd rock.

Snörik vinter får ung som gammal att flockas i skidspåren: ”Man ska kunna skida och det är en sak man ska lära sig i livet”

Intresset för skidåkning har vuxit markant de senaste åren, vilket syns i skidspåren lagom till sportlovet i södra Finland. I Åbo är skidskolan för barn och unga fullbokad.

Den nya stationsbyggnaden i Åbo

Åbo stad och staten har nått en överenskommelse – så här ska tjänsterna för tågresenärer ordnas vid Åbo centralstation i fortsättningen

Stationstjänsterna vid Åbo centralstation kommer först att tillfälligt finnas i Logomo. Från och med sommaren 2026 flyttar de in i en ny byggnad som ska byggas intill Logomobron.

Gemensamma ansökan för andra stadiet börjar idag – se vilka utbildningar som du kan söka till i Egentliga Finland och Satakunta

I dag, tisdag, inleds gemensamma ansökan för niondeklassare.

Vid Åbo yrkesinstitut finns 20 platser till merkonomutbildningen och 16 platser till programutvecklare.

På Axxell i Pargas finns 58 platser, varav 16 platser som elmontör, 18 som husbyggare och 16 som kock.

På Axxell i Brusaby finns 48 intagningsplatser; 16 platser som djurskötare, 16 landsbygdsföretagare och 16 som skogsarbetare.

På Axxell i Åbo finns 63 platser; 15 platser som närvårdare, 24 som vakthavande styrman eller vakthavande maskinmästare och 24 platser inom turismkundtjänst.

I gymnasierna finns mer än 250 lediga platser.

I Björneborgs svenska samskola finns 30 intagningsplatser, i Kimitoöns gymnasium 40 platser, i Pargas svenska gymnasium 72 platser och vid Katedralskolan i Åbo 114 platser.

Gemensamma ansökan pågår fram till den 19 mars.