Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Remi Lindholm redo för VM-debut, lärde sig en läxa i OS i Peking: "Man behöver inte leda efter en kilometer"

Uppdaterad 23.02.2023 22:21.
Remi Lindholm
Bildtext Remi Lindholm är redo för sin VM-debut.
Bild: Tomi Hänninen - Chilipictures

Skidåkaren Remi Lindholm gör sitt första senior-VM. Han inleder med skiathlon och sticker inte under stol med att han vill ha en framskjuten placering. Detta med lärdomarna från ifjol i bakhuvudet.

Bättre fartfördelning är Remi Lindholms strategi då han går in i sitt första skid-VM. Det är något han lärde sig vid sin stortävlingsdebut i vinter-OS i Peking.

– Jag behöver kanske inte leda loppet efter en kilometer. Nu försöker jag skida upp mig småningom och spara energi för att vara på hugget i slutet, sa Remi Lindholm till Yle på torsdagen.

Lindholms VM-debut blir skiathlontävlingen 15 kilometer + 15 kilometer på fredag. Samma sträcka som han i Peking ledde i början av tävlingen.

– Jag hoppas på en placering som är närmare de tio främsta och försöker kunna strida hela loppet genom, sa han nu.

Pernåkillen Lindholm har tidigare i år noterats för sin bästa placering i världscupstävlingar då han slutade på elfte plats på 20 kilometer fristil i Davos i Schweiz.

Inför VM-debuten är Lindholm medveten om att vädret i slovenska Planica kan ställa till det exempelvis i svängarna, som det gjorde under torsdagens sprintlopp.

– Det återstår att se om banan är hård eller mjuk, men den borde nog passa mig. Det finns långa uppförsbackar och arbetsavsnitt.

Herrarnas skiathlon inleds klockan 16.30 på fredag och sänds direkt på TV2 och Arenan.

Diskussion om artikeln