Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svensken totalt tröttkörd efter femteplatsen – sedan sänktes William Poromaa av reklamstaket: ”Vet inte vad som hände”

Programmet är inte längre tillgängligt

Om man bortser från norrmännen var William Poromaa den bästa åkaren i skiathlon. Det krävde rejält med krafter. Jag skulle bara stanna, konstaterar femteplacerade Poromaa för SVT efter en krasch i målet.

Svensken var en av dem som höll sig nära tätåkaren Iivo Niskanen under den klassiska delen av fredagens VM-skiathlon i Planica.

Och precis som den finländska stjärnan fick Poromaa se hur de norska förhandsfavoriterna drog i väg efter skidbyte. Bakom dem gick Poromaa till slut en kamp om fjärdeplatsen.

Den förlorade han mot Norges Pål Golberg.

– Det är som det är. Bättre att han spurtar förbi mig för en fjärdeplats än en tredjeplats, säger Poromaa till Sportbladet.

Kastade sina stavar mot vinnaren: ”Hade ingen aning”

Därefter smällde det till i målområdet. Poromaa glömde att bromsa och hade plötsligt åkt in i reklamstaketet.

– Jag vet inte vad som hände, jag skulle bara stanna och så högg skidan så jag ramlade, men det gick bra, berättar åkaren för SVT.

– Jag har adrenalin nu och det känns bra, så det ska nog inte vara någon fara med foten.

I samband med skidbytet kunde den uppmärksamme notera att Poromaa skickade en omedveten provokation mot förhandsfavoriten och vinnaren Simen Hegstad Krüger.

Då svensken slängde ifrån sig sina stavar hamnade de i den norska grannens bås. Norrmannen svarade först verbalt, innan stavarna kastades tillbaka.

– Jag hade ingen aning om det. Det var lite klumpigt gjort, säger Poromaa i en intervju med NRK.

– Jag ropade några ord mot honom. Det kokar nog lite i samband med ett skidbyte, konstaterar Krüger, vars tävling alltså fick ett lyckligt slut.

Reklamskyltarna var i fokus redan i början av loppet. Arsi Ruuskanen fördes till sjukhus efter en krock med ett staket före första mellantiden.