Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förlorade båda farföräldrarna under samma dag – Jarl Magnus Riiber pekade mot himlen då VM-guldet var klart: ”En liten hyllning till dem”

Programmet är inte längre tillgängligt
Jarl Magnus Riiber tog VM-guld och hedrade morföräldrarna vid målgång - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Vintern har varit allt annat än lätt för Jarl Magnus Riiber. I samband med dagens VM-guld hedrade han sina farförlädrar, som nyligen gick bort.

Jarl Magnus Riiber har varit kungen av nordisk kombination de senaste åren.

Norrmannen har vunnit det mesta som han ställt upp i. Men den här vintern har varit svårare.

I början av januari kunde han inte ställa upp i världscuptävlingarna i Otepää på grund av en tarmparasit, som orsakat honom aptitlöshet och trötthet. Och kort före VM i Planica förlorade han sina båda farföräldrar, som gick bort under samma dag.

På lördagen var Riiber bäst i normalbacken och överlägsen vinnare efter skidmomentet. Vid mållinjen pekade 25-åringen mot himlen med pekfingrarna.

– Det var skönt att få skicka en liten hyllning till dem, sa en rörd Riiber till NRK.

Känslosamma orden: ”Ville inte störas av det”

Riiber gick ut i skidmomentet tillsammans med japanen Ryota Yamamota, som ändå inte kunde svara på norrmannens tempo. Skidmomentet blev sedan en transportsträcka.

Guldet var hans femte i VM-sammanhang. Och särskilt skönt efter fjolårets OS, som för hans del förstördes av corona.

Farfar var också en viktig för Riibers träning och hade en stor betydelse då barnbarnet utvecklades till ett namn i världseliten.

– Målet var att komma hit och färdigställa det som vi en gång började med. Jag ville inte låta det som hänt störa mig. Men jag blir rörd av att tänka tillbaka på alla de timmar som vi tillbringat tillsammans i backen och spåret.

Diskussion om artikeln