Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Aktias vd Mikko Ayub byts ut

Uppdaterad 27.02.2023 11:23.
Mikko Ayub i vit skjorta och mörkgrå kostym.
Bildtext Mikko Ayub har fungerat som Aktias VD sedan augusti 2018. Arkivbild.
Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Aktias verkställande direktör Mikko Ayub avgår efter fyra och ett halvt år på posten. Banken har redan inlett rekryteringen för personen som ska efterträda Ayub.

I ett pressmeddelande meddelar Aktia Bank att de tillsammans med den verkställande direktören Mikko Ayub bestämt att han ska lämna sin post.

”Jag vill tacka Mikko å hela styrelsens och alla Aktias kunders vägnar för hans värdefulla bidrag till Aktias utveckling under de senaste fyra åren”, säger Lasse Svens, Aktias styrelseordförande i pressmeddelandet, och fortsätter: ”Det målmedvetna arbetet med att implementera Aktias tillväxtstrategi och förbättra verksamhetens lönsamhet fortsätter. Jag önskar Mikko allt gott i framtiden.”

Mikko Ayub lämnar ändå sin post med omedelbar verkan. Styrelsens mål är enligt Lasse Svens att trygga Aktias strategi.

– Banken har ju en uttalad strategi att vi ska vara en kapitalförvaltarbank som fokuserar på att utveckla den verksamheten, och det här är ju ett led i att se till att vi har rätt bemanning för att förverkliga den strategin.

Som ställföreträdande vd utnämns Juha Hammarén. Hammarén har jobbat för Aktia sedan 2014. Före det har han gjort karriär vid Danske Bank som vd för Danske Finance, och i direktörsroll vid Sampo banken.