Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Remi Lindholm och VM-reserven Markus Vuorela kör 15 kilometer – Iivo Niskanen står över och Joni Mäki åker hem

Remi Lindholm åker skidor.
Bildtext Remi Lindholm får åka 15 kilometer fritt på onsdag.
Bild: Tomi Hänninen / Yle

Den andra och sista VM-veckan är redo att köra i gång i Planica. Nu har Finland presenterat dam- och herrkvartetterna som får åka 10 respektive 15 kilometer då skid-VM fortsätter på tisdag.

Iivo Niskanen står över herrarnas 15 kilometer på onsdag. I fristilsloppet hade Niskanen inte varit någon medaljkandidat och han kan i stället spara krafter inför torsdagens stafett och söndagens avslutande femmil i klassisk stil.

VM-reserven Markus Vuorela, som ersatt skadade Arsi Ruuskanen i truppen, får en plats i onsdagens lopp. Där har han sällskap av Niko Anttola, Perttu Hyvärinen och Remi Lindholm.

Damkvartetten på tisdagens fria mil består av Jasmi Joensuu, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo och Krista Pärmäkoski. Dessa fyra damer kan även bilda torsdagens stafettlag.

Fem finländare lämnar VM-orten Planica. Förutom Ruuskanen har Jasmin Kähärä, Niilo Moilanen, Joni Mäki, och Lauri Vuorinen gjort sitt för den här gången. Det innebär följaktligen att Mäki inte är aktuell för en plats i herrarnas stafettlag.

Finländarna i distansloppen

Damer, 10 km fristil

Jasmi Joensuu, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Herrar, 15 km fristil

Niko Anttola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Markus Vuorela

Diskussion om artikeln