Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bronsmedaljören Astrid Øyre Slind ingår inte i tisdagens norska damkvartett

Norge har tagit ut en damkvartett inför tisdagens 10-kilometerslopp i skid-VM. Den består av Anne Kjersti Kalvå, Tiril Udnes Weng, Silje Theodorsen och Ingvild Flugstad Østberg.

Astrid Øyre Slind, som i lördags knep ett skiathlonbrons, finns inte med.

– Hon hade absolut varit kvalificerad efter sin strålande skiathlonprestation, säger landslagstränaren Stig Rune Kveen till NRK.

I stället blickar Slind framåt mot veckans övriga tävlingar.

– Vi har snackat med henne och hon vill ladda batterierna, säger Kveen.

Damernas tävling, i fristil och med intervallstart, börjar klockan 13.30.

Sport

Första världscupsegern för Jeanmonnot

Prickfritt skytte gav Frankrikes Lou Jeanmonnot karriärens första individuella deltävlingsseger i världscupen i skidskytte.

Jeanmonnot vann den 7,5 kilometer långa sprinttävlingen i svenska Östersund med drygt 8 sekunder till Noges Karoline Knotten. Juni Arnekleiv tog tredje plats.

Jeanmonnet har tidigare varit med om att vinna fyra deltävlingar i världscupen: två i damstafetten och två i mixedstafetten. Hon vann den lägre rangordnande internationella turnén Ibu-cupen säsongen 2021/22.

Sveriges Hanna Öberg var bland de snabbaste i spåret, Jeanmonnot förlorade med 32 sekunder. Öberg däremot slutade på 14:e plats i tävlingen efter två straffrundor.

Suvi Minkkinen slutade på en 40:e plats i tävlingen och knep en världscuppoäng. Erika Jänkä platsade inte bland de 60 främsta och Noora-Kaisa Keränen inte bland de 80 främsta i tävlingen.

Finlands innebandydamer poserar och skrattar.

Innebandydamerna inleder jakten på VM-guldet i Singapore – kaptenen Veera Kauppi: ”Nyckeln är en stark offensiv”

Finland inleder dam-VM i innebandy i Singapore på lördag morgon då man möter Lettland. Efter förlängningsförlusten i finalen för två år sen är VM-guld det självklara målet för truppen.

Delikat utgångsläge för Minja Korhonen – startar ut i skidspåret från sjunde plats

Minja Korhonen stod för en gedigen backinsats i världscupen i nordisk kombination. Korhonen var sjua i backmomentet och inleder längdåkningen en minut och sexton sekunder efter ledande norskan Gyda Westvold Hansen.

Bakom tätkvartetten är marginalerna små. Korhonen har bara sex sekunder upp till femman, Norges Ida Marie Hagen.

Längdåkningen över fem kilometer inleds klockan 15.05. Tävlingen sänds av Yle.

Världscupshelgen i Lillehammer inleder damsäsongen i nordisk kombination. Minja Korhonen blev diskvalificerad i går då hennes ärmar på hoppdräkten var aningen för korta.