Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vasa stänger Skogsbergets jordavstjälpningsplats

I Vasa stängs Skogsbergets jordavstjälpningsplats i slutet av februari. Orsaken är att området är fullt och det inte ryms mer jord där.

I fortsättningen kan ren överskottsjord från Vasa stads områden föras till jordavstjälpningsplatserna i Öjen, Sundom, Höstves samt till Långskogen som öppnades i somras.

Relaterat

Polisbil totalförstörd i krock i Vasa

Österbottnisk polis skötte 543 uppdrag under det gångna veckoslutet.

Åtta fall av skadegörelse rapporterades till polisen under helgens lopp, tio fall av misshandel rapporterades och totalt greps 15 rattfyllerister.

På lördag eftermiddag blev en polisbil totalförstörd i en kollision som inträffade i Brändö i Vasa i samband med en utryckning. Kollisionen orsakade inga allvarligare personskador, men bägge fordon som var inblandade i krocken förstördes och fick bogseras bort.

På lördag kväll försökte en bilförare i Vasa köra ifrån polisen. Mannen körde i Vasa centrum med en hastighet av 100 km/h, men greps misstänkt för bland annat grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

En körfil ur bruk på Smedsbyvägen i Vasa

En körfil tas ur bruk på Smedsbyvägen i korsningen med Kvarngatan då man kommer norrifrån till Vasa från och med idag (2.10). Det är alltså frågan om huvudleden in till Vasa då man kommer norrifrån.

Orsaken är att kantstenar ska bytas ut.

Det kan uppstå köer i synnerhet på vardagsmorgnar. Arbetet beräknas vara klart senast på fredag.

Kvarngatan har varit avstängd mellan Verkstadsgatan och Smedsbyvägen sedan början av augusti med anledning av sanering. Det arbetet ska vara klart i mitten av oktober.

Man i förgrunden tittar ner i en soptunna.

NTM-centralen kallar avfallsnämnden till förhör: ”I dagsläget uppfyller inte situationen i Vasaregionen avfallslagen”

Att Vasaregionens avfallsnämnd valde att inte lyssna på NTM-centralens krav och hot om vite kommer inte gå obemärkt förbi. Nu väljer NTM-centralen att kalla avfallsnämndens medlemmar till ett hörande.

En man i blå kavaj och röd skjorta (Vasa kyrkliga samfällighetens ekonomidirektör Kjell Fellman) sitter vid ett bord vid ett fönster med kors på.

Vasa kyrkliga samfällighet har tillfälligt flyttat – men ingen vet för hur länge

Flyttar in i läkarstationen Mehiläinens gamla utrymmen.