Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Någon täppte till handfatet med pappershanddukar och lät vattnet rinna hela natten – omklädningsrummet i Ingå idrottshall svämmade över

Uppdaterad 02.03.2023 08:47.
Aktia arenan i Ingå, interiör.
Bildtext Allaktivitetshallens omklädningsrum svämmade över och nu måste hela utrymmet renoveras.
Bild: Yle/Maria Wasström

De nyrenoverade omklädningsrummen i allaktivitetshallen i Ingå har utsatts för skadegörelse. Ett handfat täpptes till med papper och sedan lät man vattnet rinna hela natten.

Natten mellan fredagen och lördagen den 17–18.2 utsattes idrottshallen i Ingå för vandalism. Under kvällen har någon besökare täppt till handfatet med pappershanddukar och sedan låtit vattnet rinna hela natten vilket lett till en översvämning i hela omklädningsrummet.

– Rummet är kraftigt fuktskadat. Vi har gjort en omfattande fuktgranskning och den konstaterade att vi är tvungna att riva upp golvet och 60 centimeter upp på väggen, berättar Cai Welke, styrelsemedlem i hallföreningen.

En dörr in till omklädningsrummet i bollhallen i Ingå. Dörren är stängd på grund av ofog.
Bildtext Dörren till omklädningsrummet är stängd. Bilden tagen den 1 mars 2023.
Bild: Marica Hildén / Yle
Ett papper på en dörr där det står på finska och svenska att ett omklädningsrum är ur bruk på grund av ofog.
Bild: Marica Hildén / Yle

Också det nyrenoverade duschrummet måste rivas på nytt berättar han.

Reparationerna kommer att kosta skjortan

Vandalismen kommer också att vara ett bakslag för allaktivitetshallens ekonomi. Enligt Cai Welke räknar hallföreningen med att kostnaderna kommer att landa på drygt 35 000 euro när omklädningsrummet är torkat och reparerat.

– Dörrarna till hallen har alltid stått öppna och besökare har kunnat använda hallen ifall den inte varit bokad. Men nu måste vi såklart omvärdera ifall dörrarna kan stå öppna, säger Cai Welke.

Hallen har hittills drabbats av förhållandevis lite skadegörelse, berättar Welke.

– Men det senaste året har ändå flera mindre incidenter inträffat och framför allt har vi märkt att besökarna skräpar ner mycket mera är tidigare, fortsätter han.

Hallföreningen har polisanmält skadegörelsen.

Diskussion om artikeln