Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Folketinget i Danmark avråder anställda från att använda Tiktok

TikTok-applikationens logo.
Bildtext En rad länder och institutioner har under den senaste tiden vidtagit olika åtgärder för att begränsa användningen av Tiktok.
Bild: Ritchie B. Tongo / EPA

Risken för spionage från Kinas sida anses vara stor.

Folketinget i Danmark avråder medlemmar och anställda från att använda Tiktok på mobila enheter, säger Folketinget i ett pressmeddelande.

Folketinget har därmed noterat de bedömningar som kommer från säkerhetsmyndigheterna. Det anses finnas en risk för spionage via den populära videodelningsappen Tiktok.

Center for Cyber ​​​​Security (CFCS) avrådde förra veckan statliga anställda från att ha Tiktok-appen installerad på officiella enheter.

En rad länder och institutioner har under den senaste tiden vidtagit olika åtgärder för att begränsa användningen av Tiktok.

På måndagen gav USA:s regering sina federala anställda 30 dagar på sig att radera Tiktok. Även EU-kommissionen har förbjudit sina medlemmar att använda den kinesiskt utvecklade appen.

Tiktok ägs av det kinesiska företaget Bytedance, som misstänks för att vidarebefordra information till regeringen i Peking.

Källa: Danmark Radio