Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit ett steg närmare återkomst i finsk ishockey – förbundet gav grönt ljus för ansökan men med förbehåll

Uppdaterad 28.02.2023 20:02.
Jokerit.
Bild: All Over Press

Jokerits försök att få spela i Mestis i höst går vidare. Ishockeyförbundet har godkänt klubbens ansökan och nästa steg är att uppfylla licenskravet i Mestis.

För en månad sedan drog Jokerit tillbaka sin ansökan om serieplats. Sedan dess har man jobbat på en ny ansökan och med nya frontfigurer för projektet lämnades den in förra veckan.

Ishockeyförbundets styrelse behandlade i dag Jokerits ansökan på sitt möte och gav grönt ljus men med förbehåll.

Jokerit måste uppfylla de ägar- och ekonomiska kriterier som man beskriver i sin ansökan senast den 31 mars, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

– Jokerit har en plan och den måste genomföras före slutet av mars, säger förbundets ordförande Harri Nummela till Yle.

För att Jokerit ska kunna spela i Mestis nästa säsong måste man också uppfylla licenskraven för serien. Sista dagen att ansöka om licens är den 31 mars.

Jokerit kommer att spela sina hemmamatcher i ishallen i Kervo. Enligt Nummela finns det också planer på att spela några matcher i Helsingfors ishall nästa säsong.

– Jokerits återkomst är bra för finsk ishockey. Det stöder spelarutveckling och ger Mestis mer intresse och konkurrens, säger Nummela.

I och med Jokerits möjliga spel i Mestis valde ishockeyförbundet också att avbryta arbetet med att minska antalet lag i serien. Med Jokerit i Mestis skulle serien ha 14 lag säsongen 2023–24.

Diskussion om artikeln