Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jesse Puljujärvi lämnar Edmonton bakom sig – återförenas med kompisen Sebastian Aho i Carolina

Uppdaterad 28.02.2023 20:07.
Jesse Puljujärvi jublar.
Bild: Perry Nelson-USA TODAY Sports

De gamla vännerna Jesse Puljujärvi och Sebastian Aho ska spela tillsammans igen. På tisdagen blev Puljujärvi trejdad till Carolina Hurricanes.

Jesse Puljujärvis framtid i Edmonton Oilers har stötts och blötts under en längre tid. Finländaren har inte varit nöjd med sin situation i Edmonton samtidigt som klubben i flera omgångar försökt få till en trejd.

På tisdagskvällen blev en trejd till slut verklighet. Carolina Hurricanes nappade och Puljujärvi får ett välkommet miljöombyte.

Puljujärvi kommer nu till en klubb med flera bekanta ansikten. Kompisen Sebastian Aho finns där samt Jesperi Kotkaniemi, Teuvo Teräväinen och Antti Raanta.

– Jesse blandar storlek med skicklighet och han ger en bredd till vår anfallstrupp. Han känner några av våra finska spelare och vi ser att han kommer att passa in perfekt, säger Carolinas GM Don Waddell.

Det är en helfinländsk trejd som klubbarna gör. Edmonton Oilers tar nämligen över rättigheterna till Patrik Puistola i utbyte mot Puljujärvi. Puistola draftades 2019 men har ännu inte spelat i NHL.

Jesse Puljujärvi har ett kontrakt för den här säsongen med en lönetaksträff på tre miljoner dollar. I sommar blir han begränsad fri agent.

Puljujärvis framtid hann också diskuteras i Yle Sportens NHL-podd innan transfern gick igenom.

Alla tiders transfergalenskap i NHL – så här skulle ni göra slutspurten ännu bättre

29:29

Diskussion om artikeln