Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Albin Granlund klar för fortsättning i Mariehamn: ”Naturligt val”

Det var mitt under fjolårssäsongen som Albin Granlund återvände hem till den inhemska ligan och IFK Mariehamn.

Den landslagsmeriterade ytterbacken kom närmast från Stal Mielec i polska ligan. Nu är 33-åringen klar för en fortsättning på Åland.

– Jag har tränat med laget sedan december och har hela tiden känt mig som en del av laget, så det var ett naturligt val att välja IFK, säger Pargassonen i ett pressmeddelande.

Kontraktet är ettårigt. Detta blir Granlunds sjätte säsong för klubben.

– Albin är ju en toppspelare på landslagsnivå och vi är mycket nöjda med att han nu väljer att fortsätta med oss. Vi har en trupp med bra balans av äldre rutinerade, yngre lovande talanger och utvecklingsbara spelare, konstaterar klubbdirektören Peter Mattsson.

Sport

Antti Pennanen.

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Ilvestränaren uppges ta över efter Jukka Jalonen.

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.