Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Arsenal utökade serieledningen – Martinelli tvåmålsskytt i övertygande segern

Arsenal har hittat rätt igen efter några svaga resultat i början av februari. På onsdagskvällen tog laget sin tredje seger i rad då man slog Everton med 4–0.

Arsenal grundlade segern med två mål strax före paus. Först dunkade Bukayo Saka in 1–0 och några minuter senare placerade Gabriel Martinelli in 2–0.

Martinelli blev tvåmålsskytt då han styrde in laget sista fullträff då drygt tio minuter återstod att spela. Arsenal toppar nu tabellen med fem poäng före Manchester City.

Liverpool studsade tillbaka efter det mållösa krysset mot Crystal Palace förra helgen. Det blev 2–0 mot Wolverhampton.

Laget avgjorde med två mål på fyra minuter i andra halvlek. Målen gjordes av Virgil Van Dijk och Mohamed Salah.

Sport

Tarjei Bø tog segern efter några års uppehåll

Tarjei Bø tog säsongens första och karriärens 13:e deltävlingsseger i världcupen i skidskytte.

35-åriga norrmannen Bø vann sprinttävlingen i österrikiska Hochfilzen. Landsmannen Sturla Holm Lægreid var tvåa före Sveriges Sebastian Samuelsson.

Av finländarna kvalade Otto Invenius och Jaakko Ranta in i jaktstarten. Invenius var 39:e och Ranta 48:e. Jonni Mukkula var 68:e och Joni Mustonen 75:e.

Förra gången Bø vann en individuell deltävling var i mars 2021.

Bø har skördat framgång i det norska stafettlaget i stortävlingar och dessutom vunnit två individuelal VM-guld i karriären.

Golfbollarna förändras för att göra slagen kortare

Bollarna i golf kommer att begå en förändring. Det har beslutats av instanserna som förvaltar reglerna i sporten, St. Andrews Royal and Ancient Golf Club R&A och USA:s golfförbund USGA.

Orsaken är att slagen blivit längre, samtidigt som det är svårt att förlänga golfbanorna.

– Vi är övertygade om att vi i och med det här beslutet har bättre möjligheter att nå en hållbar framtid för golf, skydda grenens särdrag och uppfylla vårt ansvar mot naturen, säger Martin Slubers, vd för RA till BBC.

De nya bollarna införs i proffsturneringar år 2028 och i amatörtävlingar år 2030.

SVT skriver att redan nu är ungefär 30 av alla golfbollar till salu sådana som klarar de nya testerna, medan 70 procent på sikt måste bytas ut.