Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Carolinas tränare om nyförvärvet Puljujärvi: ”Vi vill ge honom alla möjligheter till en nystart”

På tisdagskvällen blev Jesse Puljujärvis trejd från Edmonton Oilers till slut klar. Finländaren lämnar klubben efter några tunga år och flyttar till Carolina Hurricanes.

I Carolina ska den tidigare tonårsstjärnan försöka börja om och bevisa att han hör hemma i världens bästa ishockeyliga. Och han kommer till ett lag där tränaren säger sig inte ha några förutfattade meningar.

– Jag vet inte så mycket om honom, några killar har talat med honom lite snabbt. Emellanåt är det bättre att man inte vet så mycket om en spelare, speciellt med tanke på hans situation och vi vill ge honom alla möjligheter till en nystart, säger Rod Brind'Amour.

Puljujärvi förväntas bli spelklar för Carolina inom de kommande dagarna.

– Det svåraste är att komma till ett nytt system och det tar tid att anpassa sig. Vi måste få honom på kartan så snabbt som möjligt, säger Brind'Amour.

Sport

Iivo Niskanen tillbaka i världscupen – här är truppen till Östersund

Världscupen fortsätter för längdåkarnas del med tävlingar i Östersund i helgen. På lördag står en sprint i klassisk stil på programmet och på söndag tävlar man om poäng i ett fristilslopp.

Finland skickar 17 åkare till Sverige – nio herrar och åtta damer. Iivo Niskanen som stod över tävlingarna i Gällivare är nu tillbaka i världscupen.

Krista Pärmäkoski som blev sjuk i samband med tävlingarna i Gällivare tävlar inte i Östersund. Veteranen Riitta-Liisa Roponen är inte uttagen den här gången.

Eveliina Piippo gör å sin sida säsongsdebut i Östersund.

Damer:
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Vilma Ryytty, Amanda Saari

Herrar:
Juuso Haarala, Miro Karppanen, Lauri Lepistö, Emil Liekari, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Lauri Vuorinen

EIF värvar den lovande försvararen Väinö Vehkonen

Ekenäs IF:s herrlag meddelar att backen Väinö Vehkonen förstärker laget kommande säsong.

22-åriga Vehkonen har spelat i division 1 i fyra säsonger och mött EIF flera gånger. Under den gångna säsongen representerade han MP från S:t Michel.

Väinö Vehkonen har också varit en del av juniorlandslaget för under 18-åringar. I maj i år utsågs Vehkonen också till månadens spelare i herrarnas division 1.

NFL-domare blev tacklad av spelare – bröt benet

I den amerikanska fotbollsserien, NFL, möttes New Orleans Saints och Detroit Lions under söndagen. Och matchen vanns till slut av Detroit med 33–28.

Men den största snackisen i matchen utspelade sig i den andra kvarten. New Orleans running back Alvin Kamara försökte bryta sig genom Detroits försvarslinje.

Istället tacklades han ut över sidlinjen och kolliderade med den assisterande domaren.

På TV-bilderna efter händelsen ser man hur domarens ben är vinklat åt fel håll innan bilden snabbt byts ut. Matchen avbröts men kunde fortsätta efter att domaren burits ut på bår.