Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Skidskyttesprint i Nove Mesto – Norge mot Sverige, en VM-sprint i repris?

Världscupen i skidskytte: Herrarnas sprint i Nove Mesto (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Den sista trimestern av skidskyttesäsongen startar i Nove Mesto med herrarnas sprint. Johannes Thingnes Bø har i Sturla Holm Lægreids frånvaro chans att definitivt punktera kampen om totalcupen.

Efter en dryg veckas vila efter VM i Oberhof är skidskyttarna, nu i Nove Mesto, tillbaka i tävlingsspåret för de sista tre tävlingsveckorna på årets världscup.

Den minimala chans Sturla Holm Lægreid hade att ännu kunna utmana Johannes Thingnes Bø i kampen om totalcupen rinner ut i sanden. Lægreid måste stå över tävlingarna då han testat positivt för covid-19.

De svenska herrarna gjorde ett superbt VM och kan utmana norrmännen i dagens sprint. Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma tänjde sig i VM till säsongens bästa och den stigande formen torde sitta kvar.

Tio i topp för Seppälä?

För Finland blev VM ingen succé. Bland herrarna var Tero Seppäläs tionde plats i masstarten hans bästa placering den här säsongen.

Seppälä förbättrade från tävling till tävling under VM, och håller den trenden i sig kan en placering bland de tio främsta vara möjlig i dagens sprint.

I övrigt har det skett förändringar i den finska herrtruppen från tidigare världscupveckor. Jonni Mukkala och Joni Mustonen kommer in i laget.

Båda har gjort hyfsade resultat på IBU-cupen. Även Otto Invenius återvänder till världscupen. Som femte man i Nove Mesto är Jaakko Ranta. Målet för dem alla är att få en plats i lördagens jaktstart.

Herrarnas sprint börjar klockan 17.05 och sänds direkt i TV2 och på Arenan.

Diskussion om artikeln