Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Camilla Richardsson slog Sandra Erikssons finska rekord i inomhus-EM: ”Det kändes jättelätt, men jag vet vad tränaren kommer att säga – du sprang sista 400 för fort”

Camilla Richardsson springer.
Bildtext Camilla Richardsson springer om EM-guldet på fredagskvällen.
Bild: EPA-EFE/Erdem Sahin/All Over Press

Inomhus-EM i friidrott har kört i gång och Camilla Richardsson levererade direkt ett rejält formbesked. Richardsson sprang i försöken på 3 000 meter, där hon noterades för tiden 8.53,60 som är nytt finskt rekord.

Sandra Eriksson hade det tidigare, åtta år gamla, rekordet som skrevs 8.54,06.

Finalen löps på fredagskvällen klockan 19.20 och direkt efter målgång var Camilla Richardsson lite osäker på tränaren Jukka Keskitalos reaktion.

– Det kändes jättelätt. Jag vet vad tränaren kommer att säga: du sprang sista 400 för fort.

– Men jag såg att jag tar det finska rekordet om jag lägger i en ny växel. Och då benen kändes så lätta gick jag för det. Det var kanske lite dumt, säger Richardsson i Yles intervju.

För Richardsson var det en rejäl putsning av personbästat. Hennes tidigare inomhusrekord från 2018 var 9.13,44. Nu var målet att komma under nio minuter.

– Jag visste att jag har potential till en sådan här tid, men trodde inte att det skulle gå så här lätt.

Richardsson slutade tvåa i heatet och var en tiondel långsammare än tyskan Konstanze Klosterhalfen, regerande EM-mästare på 5 000 meter utomhus.

Diskussion om artikeln