Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tappara slog sargat TPS och tog ledningen i FM-ligan

I FM-ligan i ishockey stod en match på programmet på fredagskvällen. Matchen TPS–Tappara slutade 2–3 och resultatet innebar att Tappara tog ledningen i serietabellen.

TPS dras med skadeproblem.

– De unga spelarna gav allt men det räckte tyvärr inte, säger tränaren Jussi Ahokas till STT.

TPS ligger på åttonde plats och det står klart att laget inte längre kan nå en plats i topp-6.

Tappara har nu 107 poäng, Lukko 105 poäng och Ilves 104 poäng. För toppduon återstår fyra matcher, medan Ilves har fem matcher kvar.

Sport

Antti Pennanen.

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Ilvestränaren uppges ta över efter Jukka Jalonen.

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.