Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Prästkulla fortsätter sin långa tradition med revyer: ”Verkligheten är råjsigare, men vi försöker kommentera den”

Fem personer i varierande ålder sitter på rad i en stor lokal. Deläser ur papper och pratar med varandra. Revy på Malmåsa i Tenala. Övningar pågår,  de läser repliker.
Bildtext Repetitionerna av Prästkullarevyn ”Vi har flyt” är i full gång. Från vänster: Oscar Söderström, Iselin Nylund, Malin Ekman, Millan Carlson och Leif Wikström.
Bild: Peppe Krook / Privat

Den 16 mars är det premiär för revyn ”Vi har flyt” på Malmåsa i Prästkulla i Tenala. Det har skrivits sketcher men också musiktexter.

Efter en paus på fem år, bland annat på grund av den långvariga pandemin, har revygänget vässat pennorna.

– Det är en ren och skär revy. Vi fick lite kritik senast, att vi kunde har varit lite elakare, säger Sixten Lundberg.

Han tillägger ändå att texterna är ganska snälla.

– Verkligheten är råjsigare, men vi försöker kommentera den och komma fram med våra idéer om hur det är med det ena och det andra.

I revyn tar man upp både lokala angelägenheter och världshändelser, varvat med musik. Uffe Enberg har skrivit om låttexterna till kända sånger.

– Vi ville ha en igenkänningsfaktor, säger Uffe Enberg som ju är känd bland annat för sina roliga svenska tolkningar av bland annat gamla låtar med Creedence Clearwater Revival.

– Vi började faktiskt skriva på sketcherna 2020 och hade redan en färdig revy. Sedan har vi skalat bort vissa bitar, men den här grejen ”med flyt” har funnits med hela tiden plus att det är en ganska bra text, säger Peppe Krook, utan att avslöja desto mera.

Prästkullagänget går lite mot strömmen fast de har flyt – satsar på revy

11:09

Prästkullarevyn pågår till och med 6 april. På scen står drygt tio personer.

Diskussion om artikeln