Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Slovensk bragd framför hemmapubliken i herrarnas backhoppning – två finländare lyckades avancera till andra omgången

Slovenen Timi Zajc tog hem segern i stora backen till hemmapublikens stora glädje. Zajc vann med 287,5 poäng efter ett jättehopp i andra omgången på 137 meter. Bakom honom blev japanen Ryoyu Kobayashi som ledde efter första omgången, men lyckades endast nå 129,5 meter i andra omgången.

Ur den finländska backhopparkvartetten lyckades Niko Kytösaho och Eetu Nousiainen ta sig vidare till andra omgången. Antti Aalto blev precis utanför kvalplats som 31:a i första omgången. Vilho Palosaari blev 46:e.

I andra omgången lyckades ingendera finländaren uträtta stordåd. Kytösaho slutade 28:a och Nousiainen hoppade på 30:e plats.

Backhoppning, herrarnas stora backe, Planica:

1. Timi Zajc SLO 287,5 poäng
2. Ryoyu Kobayashi JPN -10,7 poäng
3. Dawid Kubacki POL -11,3
4. Kamil Stoch POL -15,4
5. Markus Eisenbichler GER -16,1
6. Stefan Kraft AUT -16,6
7. Halvor Egner Granerud NOR -18,3
8. Karl Geiger GER -18,6
....
28. Niko Kytösaho FIN -52,6
30. Eetu Nousiainen FIN -72,9

Sport

Tappara-stjärnan får pröva lyckan i NHL – finländaren klar för Tampa Bay Lightning

24-årige Waltteri Merelä har kommit överens om ett treårigt rookie-kontrakt med storklubben Tampa Bay Lightning. Anfallarens kontrakt med Tappara sträckte sig ursprungligen fram till säsongen 2023–2024, men är nu enligt Yle Urheilus uppgifter klar för NHL-klubben.

Merelä har två lysande säsonger bakom sig i FM-ligan och var en del av Jukka Jalonens VM-trupp.

Tampa Bay ska offentliggöra kontraktet i början av nästa vecka. Konkurrensen i klubben är stenhård – laget vann Stanley Cup två år i rad åren 2020 och 2021.

Bland annat finländarna Jussi Jokinen, Sean Bergenheim, Juha Ylönen och Antero Niittymäki har tidigare spelat för klubben.

Blåvita hoppet slocknade i Franska öppna – Heliövaara och Glasspool chanslösa i dubbeln

Det blev tidigt respass för Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool i Franska öppna. Duon vann bara sex game, föll i två raka set och var chanslös i den tredje omgången i herrdubbeln.

Heliövaara/Glasspool mötte nederländaren Matwe Middelkoop och tysken Andreas Mies – ett motstånd som visade sig vara omöjligt att handskas med på gruset i Paris.

Middelkoop/Mies bröt serven direkt och höll undan till 6–4 i första set. I det andra setet gick det ännu tyngre och det slutade 6–2. Matchen var över efter en dryg timmes spel.

Heliövaara var den sista finländaren som fanns kvar i grand slam-turneringen. Tidigare i veckan åkte Emil Ruusuvuori ut med klara siffror i herrsingeln.

Realin maalipyssy Karim Benzema teki kolme maalia Barcelonan verkkoon cup-välierän toisessa osassa.

Regerande Ballon d'Or-vinnaren lämnar Real Madrid – rykten för honom till Saudiarabien

Det har bekräftats att fransmannen Karim Benzema spelar sin sista match för Real Madrid på söndag. Den 35-årige anfallaren har spelat i Real Madrid sedan 2009.