Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rekordlöpningen uteblev för Richardsson i finalen – Vanninen på första blåvita poängplacering i inomhus-EM

Camilla Richardsson sprang på 12:e plats på damernas 3000 meter i inomhus-EM i friidrott. Richardsson slog Sandra Erikssons finska rekord med tiden 8.53,60 under försöken på torsdagen. I fredagens final sprang Richardsson i mål med tiden 8.57,13.

Tävlingen blev en tysk dubbelseger då Hanna Klein segrade framför förhandsfavoriten Konstanze Klosterhalfen.

I femkamp blev Saga Vanninen på sjunde plats med poängen 4 440. Hon blev endast ett poäng bakom sitt personliga rekord. 19-åringen öppnade samtidigt det finländska poängkontot i tävlingarna och slog personligt rekord på 800 meter löpning.

Viivi Lehikoinen blev utanför finalplacering på 400 meter löpning då hon sprang på femte plats med tiden 53,61. Under loppet snuddade Lehikoinen med italienska medlöparen Alice Mangione vilket resulterade i att dyrbara sekunder gick förlorade.

Inomhus-EM i Istanbul fortsätter på lördagsmorgonen med åtta finländska friidrottare som kämpar om topplaceringar.

Sport

Drömsemifinal i Franska öppna

Kan det bli en bättre match än när världsettan möter världstvåan? Hur som helst är det ett faktum på fredagen när världsrankingens etta, spanjoren Carlos Alcaraz ställs mot tvåan, serben Novak Djokovic. Dessvärre inte i final, utan redan i fredagens semifinal i Franska öppna.

Djokovic är tredjeseedad i Paris, men är tvåa på den nya världslistan – Alcaraz för sin del rätt så klar etta.

Djokovic säkrade på tisdagen sin plats i semifinalen genom att besegra ryssen Karen Chatjanov med 3–1 i set, och senare på kvällen stod Alcaraz för samma bedrift när han vann över greken Stefanos Tsitsipas med klara 6–2, 6–1, 7–6.

På nedre halvan av herrsingellottningen spelar Norges Casper Ruud och Danmarks Holger Rune, samt Tysklands Alexander Zverev och Argentinas Tomas Etcheverry om en plats i semifinalerna.

Viivi Lehikoinen firar segern i semifinalen.

Otrolig insats i säsongens andra lopp – Viivi Lehikoinen löpte nytt finländskt rekord

Putsade tidigare rekordet med en tiondel: ”En stor lättnad”.

Ny vändning i golfvärlden – PGA-touren, Europatouren och LIV-touren samlas under samma tak

Det har varit några konfliktfyllda år inom golfen sedan LIV-touren gjorde entré och lockade över flera stjärnspelare.

Men nu ser det ut att bli ett slut på alla bråk. De tre stora tourerna kommer framöver att ligga under samma organisation.

– Efter två år av slitningar är det här en historisk dag för sporten som vi alla känner och älskar, säger PGA-tourens chef Jay Monahan.

Avtalet gör att de tre tourernas kommersiella affärer och rättigheter slås ihop. Det kommer att bli möjlig för spelarna att delta i tävlingar på de olika tourerna.

– Vi tror att det finns möjligheter för sporten att utvecklas och samtidigt behålla sin historia och tradition, säger LIV-chefen Yasir Al-Rumayyan.

Djokovic klarade nästa hinder i Franska öppna – karriärens 90:e seger på gruset gav semifinalplats

Han fick kämpa i tre och en halv timme men till slut gick det vägen för Novak Djokovic. Serben säkrade sin semifinalplats i Franska öppna då han besegrade ryssen Karen Chatjanov med 3–1 i set.

Chatjanov var speciellt stark i början av matchen. Han vann första set och tvingade andra till tiebreak. Men Djokovic vann till slut andra set och spelade hem de två följande tämligen enkelt.

Djokovic har nu vunnit 90 matcher på gruset i Paris och är framme i semifinal för elfte gången. Han har vunnit turneringen två gånger.

I semifinalen väntar antingen världsettan Carlos Alcaraz eller femterankade Stefanos Tsitsipas.