Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Medaljdrömmen grusades i backmomentet – Ilkka Herola tre minuter efter

Det fanns vissa förhoppningar om att Ilkka Herola skulle kunna kämpa om en VM-medalj i nordisk kombination på lördagseftermiddagen.

Så blir det ändå inte. Herola ligger på 19:e plats efter backmomentet och går ut i skidspåret nästan tre minuter efter den överlägsna ledaren Jarl Magnus Riiber. Eero Hirvonen på 15:e plats är bästa finländare.

Skidmomentet börjar klockan 16.00 och sänds i TV2.

Ställningen:

1. Jarl Magnus Riiber, NOR
2. Ryota Yamamoto, JPN +0.36
3. Kristjan Ilves, EST +1.02

15. Eero Hirvonen, FIN +2.43
19. Ilkka Herola, FIN +2.50
30. Otto Niittykoski, FIN +3.51
38. Waltteri Karhumaa, FIN +4.50

Sport

Antti Pennanen.

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Ilvestränaren uppges ta över efter Jukka Jalonen.

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.