Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK knappar in på Kärpät efter två segrar i dubbelmötet – vild kamp om sista slutspelsplatsen i FM-ligan

HIFK tog en andra raka seger mot Kärpät i efter att ha vunnit på fredagen med 2–0 hemma och besegrat Uleåborglaget borta med 4–3 på lördagen.

Helsingforsarna tog ett fast grepp om matchen och ledde med 4–0 in i den tredje perioden tills Kärpät knappade in till 4–3. Närmare än så kom inte hemmalaget och endast en poäng skiljer lagen i ligatabellen där HIFK har en match färre spelad.

I striden om sista slutspelsplatsen är det för tilllfället Kookoo som har övertaget på 79 poäng. HPK är bakom på samma poäng men med sämre målskillnad. I och med Jukurits seger över JYP är S:t Michelklubben tätt med i kampen på 77 poäng. Till Kookoos favör har laget dessutom en match mindre spelad än konkurrenterna.

Se ligatabellen här (text-tv).

FM-ligan i ishockey
Kärpät–HIFK 3–4 (0–1, 0–3, 3–0)

Pelicans–Ilves 2–4 (1–2, 0–1, 1–1)

HPK–KooKoo 5–1 (1–0, 2–1, 2–0)

SaiPa–Sport 3–1 (1–0, 2–1, 0–0)

Lukko–Ässät 1–2 (0–2, 0–0, 1–0)

Jukurit–JYP 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)

KalPa–TPS 3–4 eft. str. (0–0, 1–2, 2–1, 0–0, 0–1)

Sport

Sebastian Samuelsson bäst i jaktstarten – efter duell i sista skyttet

Gårdagens skrällvinnare Philipp Nawrath hade kommandot ända tills sista skyttet av dagens jaktstart i Östersund. Där sköt han sida vid sida med hemmahoppet Sebastian Samuelsson – och båda missade varsitt skott.

Under sista varvet drog svensken sedan det längre strået i spåret. Nawrath blev fem sekunder efter och trean Vetle Sjåstad Chriastiansen från Norge förlorade sju sekunder till vinnaren.

– Jag tror att Nawrath frös fast i sista stå och då tog jag igen sekunderna som jag behövde, sa Samuelsson efteråt till SVT.

Tävlingens enda finländare Tero Seppälä fick inte till någon revansch efter gårdagens bleka 52:a plats. Seppäläs saldo blev fyra bom i liggande, och felfritt i stående, med en 48:e plats som slutresultat.

Alpina världscuphelgen i Beaver Creek blev inte alls av – helgens båda tävlingar ställdes in

Inget störtlopp i går, ingen super-G i dag. Söndagens hårda vindar ledde till en andra raka inhibering i Beaver Creek.

Därmed blev det inget tävlande alls för de alpina världscupherrarna i USA. Hela sex lopp har redan hunnit ställas in under säsongsstarten för herrarna.

Jenny Rautionaho tolva i Lillehammer

I går lyckades både Jenny Rautionaho och Julia Kykkänen ta sig till den andra omgången då damernas världscup i backhoppning startade i norska Lillehammer. I dagens tävling lyckades bara den förstnämnda upprepa bedriften.

Rautionaho – elva i går – slutade på tolfte plats i stora backen efter hopp på 126 och 122,5 meter. Kykkänen blev 31:a efter 110 meter i den första omgången.

Vann gjorde Fankrikes Josephine Pagnier. Kanadas Alexandria Loutitt slutade på andra plats och hemmahopparen Eirin Maria Kvandal var trea.