Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

USA:s expresident Donald Trump anser att han snabbt skulle kunna avsluta ett tredje världskrig

Uppdaterad 05.03.2023 15:19.
Trump anser att han kan avsluta krig - Spela upp på Arenan

Donald Trump höll ett osande tal inför sina trognaste anhängare i det republikanska partiet vid en årlig konservativ konferens som hölls i lördags i Washington.

Trump försäkrade för sin publik att han är den lämpligaste presidentkandidaten i valet 2024.

I sitt tal sa Trump att han är den som kan avsluta ett tredje världskrig.

– Jag är den enda kandidaten som kan ge det här löftet. Jag kommer att förhindra – och mycket lätt – det tredje världskriget. Det är mycket enkelt.

Enligt Trump kommer han att ingripa mycket snabbt.

– Innan jag ens hinner anlända till det ovala kontoret (presidentens rum i Vita huset) kommer jag att få det katastrofala kriget mellan Ryssland och Ukraina avgjort. Det kommer att lösas snabbt. Jag kommer att få problemet löst och jag ska få det löst i snabb ordning. Och det kommer inte ta mig längre än en dag. Jag vet precis vad jag ska säga till var och en som jag kom överens med väldigt bra.

Anser sig komma bra överens med Putin

Trump sa också att han hade en väldigt bra relation med Rysslands president Vladimir Putin och att Putin lyssnar på honom.

Han gav också en känga till USA:s tidigare president Barack Obama och den nuvarande presidenten Joe Biden.

– Med Obama tog de Krim. Med Biden försöker de ta allt, och han kommer inte ens att veta att de tog det.

Trump ingen självklar kandidat inför presidentvalet 2024

Frågan är om Donald Trump lyckas med att bli republikanernas kandidat vid kandidatnomineringen 2024 och om han når längre ut än till de allra lojalaste anhängarna.

Opinionsundersökningar visar att många republikaner letar efter ett alternativ. Floridas guvernör Ron DeSantis kunde vara en utmanare och torde ha en viss chans att bli vald.